Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Έδεσσα: Έκλεβαν γεωργικά μηχανήματα και τα πουλούσαν στην Αλβανία

Στη φάκα πιάστηκαν χθες στην Έδεσσα, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 34, 36, 36 και 48 ετών, οι οποίοι
αφού αφαιρούσαν γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα, τα μετέφεραν στην Αλβανία και τα διέθεταν προς πώληση.

Αρχικά, εντοπίστηκαν οι δράστες και σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στις αποσκευές δύο εξ αυτών ένα μοτέρ μπετονιέρας, τρεις καστάνιες, μία φορητή συσκευή ηλεκτροκόλλησης και ένα βενζινοκίνητο μοτέρ μπετονιέρας, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και κατασχέθηκαν.

Σε αποθηκευτικό χώρο στην οικία του 48χρονου, βρέθηκαν ένα μοτέρ αλυσοπρίονου και δύο χορτοκοπτικά μηχανήματα, την κατοχή των οποίων επίσης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν ενωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες με σκοπό τη διάπραξη κλοπών γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων από αγροικίες και αποθήκες αγροτικών περιοχών στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας. Στη συνέχεια, τα μετέφεραν στην Αλβανία και τα διέθεταν προς πώληση.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις κλοπών στο Νησί Πέλλας:
Κλοπή φορητής συσκευής ηλεκτροκόλλησης από την αποθήκη ενός 33χρονου, απογευματινές ώρες της 12.05.2014.
Κλοπή βενζινοκίνητου μοτέρ από την αποθήκη ενός 49χρονου, περί τα τέλη Απριλίου του έτους 2014.
Κλοπή ενός μοτέρ μπετονιέρας και τριών καστανιών από αποθήκη ενός 37χρονου, πριν από δύο εβδομάδες περίπου. 

Τα ανευρεθέντα γεωργικά μηχανήματα κατασχέθηκαν και μέρος αυτών αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους. Επιπλέον, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των τεσσάρων ανδρών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.


ΠΗΓΗ: voria.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *