Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Το Γενικό Λύκειο Σκύδρας χαράζει νέους δρόμους - «Πρωταγωνιστές στα γεγονότα του Τσέρνομπιλ»

Ξημερώματα Σαββάτου 26ης Απριλίου 1986. Η στιγμή που έλαβε χώρα ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά ατυχήματα της παγκόσμιας ιστορίας. Μια έκρηξη στον αντιδραστήρα 4, του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσέρνομπιλ, σηματοδότησε την αρχή του τέλους για την ζωή της περιοχής και όχι μόνο.


Απόγευμα Τετάρτης 7 Μαΐου 2014. 28 χρόνια μετά, αναβιώνονται τα γεγονότα του Τσέρνομπιλ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Σκύδρας «Γεώργιος Δήμου», μέσα από την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Όσα δε μάθαμε ποτέ για το Τσέρνομπιλ» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας. Η ταινία αυτή αποτελεί την τελική φάση μιας συλλογικής εργασίας, η οποία είχε διάρκεια ενός σχολικού έτους.



Όλο αυτό τον καιρό εργαστήκαμε ομαδικά, γρήγορα και αποτελεσματικά και μετά από σκληρή προσπάθεια και δημιουργική εργασία κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε την κινηματογραφική μας ταινία. Μέσα από τα πολύωρα γυρίσματα αισθανθήκαμε τη χαρά της δημιουργίας, τη χαρά του να φτιάχνεις κάτι αποκλειστικά δικό σου. Σενάρια, σκηνοθεσία ,μοντάζ, ηθοποιία έγιναν όλα από τους μαθητές της ομάδας μας. Όλη αυτή η εμπειρία μας γέμισε με γνώσεις, βιώματα και έντονες συγκινήσεις.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιβράβευση για μας ήταν ότι στις 7 Μαΐου, τη μέρα της πρώτης προβολής της ταινίας μας, η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ήταν γεμάτη από εκατοντάδες αγαπημένα πρόσωπα. Το χειροκρότημα και οι επιδοκιμασίες αυτών των ανθρώπων έδωσαν νόημα σε αυτή μας την προσπάθεια και μας χάρισαν το αίσθημα της περηφάνειας γι’ αυτό που πετύχαμε.

Βέβαια, αυτό το αποτέλεσμα δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την υπεύθυνη καθηγήτριά μας, κα. Παπαδοπούλου Ειρήνη, η οποία με τη συμβολή της μας καθοδηγούσε, μας ενθάρρυνε και μας στήριζε σε όλη τη πορεία της εργασίας μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του σχολείου μας, κ. Περπερίδη Παύλο για τη συμπαράσταση και την υποστήριξη του όλο αυτό το διάστημα.



Οι μαθητές της ΒΠ2 Γενικού Λυκείου Σκύδρας

Επιμέλεια κειμένου: Ιερόπουλος Λεωνίδας, Σαββίδου Ευσταθία

Συντελεστές της ταινίας

Σκηνοθεσία: Βασιλείου Παύλος

Τεχνική επιμέλεια: Διαμαντίδης Θεόδωρος, Βασιλείου Παύλος

Σενάρια: Βασιλείου Παύλος, Διαμαντίδης Θεόδωρος, Ιερόπουλος Λεωνίδας, Μαρθόγλου Κων/νος

Ηθοποιοί: Ανδρεάδης Ιωάννης, Βασιλείου Παύλος, Διαμαντίδης Θεόδωρος, Ιερόπουλος Λεωνίδας, Μαρθόγλου Κων/νος, Μπεκίαρης Στράτος, Σαββίδου Ευσταθία, Σεμερτσίδου Χρύσα, Σιουκιούρογλου Ανθή, Στεφανίδου Αλεξάνδρα, Συκοβάρα Κων/να, Τζαφέρι Νίκος, Τσιτάλη Σοφία και ο μικρός Ξενίδης Γιώργος.

Συμμετέχουν: Καραγιαννίδης Ραφαήλ, Μεγακλή Μιχαέλα, Νικολαΐδης Ανέστης

Υπεύθυνη καθηγήτρια: κα. Παπαδοπούλου Ειρήνη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *