Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Είναι πολλά τα λεφτά Λιονέλ Μέσι...

20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως λοιπόν για τον Μέσι. Ή αν προτιμάτε 1.700.000 τον μήνα. Δηλαδή περίπου 57.000 την ημέρα... Τι μπορεί άραγε να κάνει ένας άνθρωπος που βλέπει ημερησίως το εισόδημα του να αυξάνεται με αυτό το ποσό; Βάλτε φαντασία και ελάτε να δούμε.



Ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, όπου οι ετήσιες αποδοχές του προβλέπονται στα 20 εκατομμύρια ευρώ! Αυτά είναι τα χρήματα που θα εισπράττει για να αγωνίζεται με την φανέλα των "μπλαουγκράνα", αλλά δεν είναι και η μοναδική πηγή εσόδων του καθώς παίρνει πάρα πολλά ακόμη χρήματα από χορηγούς, διαφημίσεις και γενικά την εκμετάλλευση της εικόνας του.

Η φύση λοιπόν προίκισε με ένα τρομερό ταλέντο τον Αργεντίνο σταρ και μάλιστα την κατάλληλη εποχή, αφού το ποδόσφαιρο γνωρίζει μεγάλες δόξες εμπορικά και τα εκατομμύρια "σφυρίζουν" πάνω από τα κεφάλια παικτών και μάνατζερ.

20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως λοιπόν. Ή αν προτιμάτε 1.700.000 τον μήνα. Δηλαδή περίπου 57.000 χιλιαρικάκια ευρώ την ημέρα... Τι μπορεί άραγε να κάνει ένας άνθρωπος που βλέπει ημερησίως το εισόδημα του να αυξάνεται κατά 57.000 ευρώ; Ας υποθέσουμε πως ο Λιονέλ βρίσκεται σε περίοδο διακοπών. Δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις.



Μπορεί λοιπόν να σηκωθεί το πρωί της Δευτέρας, να ναυλώσει ένα αεροπλάνο και να πεταχτεί από την Βαρκελώνη στην Νέα Υόρκη. Να πάρει και φίλους του μαζί. Να κάνουν τα ψώνια τους στο "Μεγάλο Μήλο", να φάνε να πιουν και αν τους κάτσει να δουν και Καρμέλο Άντονι στο "Madison Square Garden".




Η Τρίτη ίσως ξημερώσει βαρετή. Κανένα πρόβλημα. Αεροπλάνο, Κανάρια Νησιά ή Ιμπίθα. Μια πολυτελής βίλα είναι ό,τι πρέπει για να φιλοξενήσει... καλόγριες, κοκτέιλ και ολονύχτιες... συζητήσεις.




Αφού θα έχει προηγηθεί ένα κουραστικό, αγχωτικό 48ωρο, η Τετάρτη είναι ό,τι πρέπει για ξεκούραση και chill out καταστάσεις. Τα ψώνια είναι μια καλή ψυχοθεραπεία. Όχι κλασσικές "θνητές" αγορές με ρούχα, παπούτσια και τέτοια. Μια Buggati Veryon ας πούμε θα είναι ό,τι πρέπει... Κι ας του στοιχίσει κοντά ένα μηνιάτικο.




Ή μια Harley Davidson Iron 883 για πιο rock διάθεση.




Ξημερώνει Πέμπτη, ο καιρός τα χαλάει λίγο αλλά no problem. Καλή φάση για πιο get together κλίμα. Η λύση υπάρχει, οι Αυστριακές Άλπεις να 'ναι καλά... Ένα τριήμερο διαμονής σε πολυτελές κάστρο, ειδικά διαμορφωμένο με όλα τα κομφόρ για high class προσκεκλημένους. Πανάκριβο κρασί, φαγητό από κορυφαίο σεφ, χιονοδρομικά, τα πάντα όλα.




Επιστροφή την Κυριακή στην Βαρκελώνη και από Δευτέρα βλέπουμε... Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που μπορεί να κάνει ο Μέσι μέσα σε μια εβδομάδα. Και αν βγάλουμε από την εξίσωση αυτόν τον περιορισμό, πολλά ακόμη.

Η αγορά μιας θαλαμηγού και η κρουαζιέρα ας πούμε στα ελληνικά νησιά, είναι κάτι εξωφρενικά εύκολο για τον Αργεντίνο. Ή στον Άγιο Μαυρίκιο, τις Μαλδίβες, τα Key Islands, οπουδήποτε.




Η ημερήσια εκδρομή σε Ρώμη ή Μιλάνο για έναν γνήσιο ιταλικό καφέ και χαλάρωμα, είναι για τον Μέσι ό,τι για έναν θνητό να πεταχτεί στο περίπτερο να πάρει μια σοκολάτα στην κυρά του.




Μια έπαυλη με π.χ. 10 υπνοδωμάτια, 10 μπάνια-αεροδρόμια και τρεις πισίνες, μέσα σε μια μεγάλη έκταση με πολύ πράσινο, όπου ο Λιονέλ θα μπορεί να χαλαρώσει, είναι κάτι απόλυτα εφικτό για τον 27χρονο σταρ της Μπαρτσελόνα.




Ας δούμε και τι άλλο, πιο απλό, θα μπορούσε να κάνει ο Μέσι με 57.000 ευρώ την ημέρα. Να καλέσει 500 φίλους του στο σπίτι και να παραγγείλει... 28500 σουβλάκια (2 ευρώ το τεμάχιο). Ή εναλλακτικά 5700 πίτσες (10 ευρώ έκαστη).

Να ανοίξει 285 σπέσιαλ φιάλες (200 ευρώ η μία) στον Ρέμο ή να ρίξει 3800 πανέρια με λουλούδια. Να περάσει 20357 φορές από διόδια αξίας 2,8 ευρώ.

Να παραγγείλει 2036 πούρα Cohiba Siglo VI (28 ευρώ το τεμάχιο). Και μετά 8 αναπτήρες Zippo από ατόφιο χρυσάφι 18 καρατίων, αξίας 7000 ευρώ ο καθένας (συνοδεύεται από χειροποίητο κουτί δώρου από ξύλο κερασιάς με πιστοποιητικό εγγραφής). Του μένει και ένα χιλιάρικο για Ζιπέλαιο.

Να αγοράσει τρία μπουκάλια Domaine Georges & Christophe Roumier Musigny Grand Cru (μέγιστη τιμή τα 16.000 ευρώ η φιάλη) και με τα ρέστα να αγοράσει 70 (128,25 ευρώ το ένα) ποτήρια sp tableware, από κρύσταλλο Βοημίας.

Να πιει 8 ποτήρια από το πιο ακριβό κοκτέιλ του κόσμου, το "Salvatore's Legacy", αξίας 7000 ευρώ το ένα (ρεκόρ Γκίνες). Το χιλιαρικάκι που μένει για πουρμπουάρ.

Όπως αντιλαμβάνεστε η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί με δεκάδες ακόμη παραδείγματα. Και φυσικά το θέμα μας δεν είναι αποκλειστικά ο Λιονέλ Μέσι και τα χρήματα που εισπράττει.

Κάτι ανάλογο μπορεί να κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο (18 εκ. ευρώ παίρνει μόνο από την Ρεάλ και ποιος ξέρει πόσα ακόμη από χορηγούς, διαφημίσεις κτλ...) ή ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (κάνα 15 εκ. ευρώ από την Παρί ΣΖ).

Πλέον τα χρήματα που δίνονται σε ποδοσφαιριστές είναι τουλάχιστον προκλητικά. Κανένας αθλητής δεν αξίζει αυτά τα πόσα. Ιδιαίτερα όχι όταν παγκοσμίως γίνεται της εκδιδόμενης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα.

Ακόμη και τα χρήματα που παίρνουν κάποιοι από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, σίγουρα δεν πλησιάζουν αυτά των παγκόσμιων αστέρων, αλλά παραμένουν πάρα πολλά.

Αυτό καλό είναι να το σκέφτεστε πριν πάτε στο γήπεδο για να μανουριάσετε ή όταν λυπάστε υπερβολικά για τυχόν ήττα της ομάδας σας. Φανταστικό άθλημα το ποδόσφαιρο, δεν το συζητάμε, αλλά το δεύτερο ωραιότερο πράγμα στην ζωή. Εκτός κι αν σε λένε Μέσι ή τουλάχιστον Ρονάλντο, Ιμπραχίμοβιτς και πάει λέγοντας.





πηγη:sport24.gr




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *