Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ελληνοαμερικάνος της CIA θέλει να καταθέσει για τις υποκλοπές

Ελληνοαμερικάνος της CIA θέλει να καταθέσει για τις υποκλοπές
Ο πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εμφανίζεται ως ο δημιουργός των τηλεφώνων-σκιών.

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η υπόθεση των υποκλοπών και το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το 2006. Θύμα των υποκλοπών είχε πέσει ακόμη κι ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής, ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και πρόσωπα που θεωρούνταν ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως ο ΕΛΑ καθώς επίσης και μουσουλμάνοι που έμεναν στην Αθήνα. 

Πρόσωπο κλειδί για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης θεωρείται ένας 65χρονος πρώην πράκτορας της CIA με ελληνικές ρίζες, ο οποίος θεωρείται δημιουργός του συστήματος των 14 τηλεφώνων-σκιών μέσω των οποίων έγιναν οι υποκλοπές των συνομιλιών 104 προσώπων και ο οποίος, όπως γράφει σήμερα Το Βήμα, επικοινώνησε με τις ελληνικές δικαστικές αρχές και δήλωσε πως θέλει να καταθέσει για την υπόθεση! Η επικοινωνία έγινε μέσω του δικηγόρου του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για τον Γουίλιαμ Μπ., ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει από την πολύμηνη έρευνα του 3ου τακτικού ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ήταν ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποκλοπών.

Δικαστικοί λειτουργοί μιλούν για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που ίσως ρίξει «φως» σε πολλές σκοτεινές πτυχές αυτού του σκανδάλου που αφορά τους στόχους και τους λόγους των υποκλοπών αλλά και την υπόθεση του θανάτου του πρώην υπαλλήλου της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη - βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στα Σεπόλια το 2005, γράφει Το Βήμα.

Ο Γουίλιαμ Μπ. έχει ελληνικές ρίζες από την Κάρπαθο όπου διαμένουν μέλη της οικογένειάς του. Ήταν επί μία δεκαπενταετία ένα από τα κορυφαία στελέχη του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα και ασχολείτο με θέματα ελληνικής και διεθνούς τρομοκρατίας, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, ο Γουίλιαμ Μπ. ανέλαβε αποστολές στο Σουδάν, στο Αφγανιστάν και αλλού.

Απ’ όταν συνταξιοδοτήθηκε, έμενε μόνιμα στις ΗΠΑ αλλά πριν μερικούς μήνες ήρθε στην Αθήνα, ενώ ταξίδεψε και στο Διαφάνι Καρπάθου όπου έχει σπίτι. 

Αρχικά είχε δοθεί η εντύπωση ότι ο 65χρονος πρώην πράκτορας θα «στηριζόταν» στο νομικό πλαίσιο που μπορεί να αποτρέψει την έκδοση, στη χώρα μας, διπλωματικών υπαλλήλων των ΗΠΑ που κατηγορούνται για τέτοιου είδους αδικήματα. 

Όμως, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται Το Βήμα, «η ξαφνική εμφάνισή του δείχνει ότι σε προσωπικό επίπεδο και ίσως όχι μόνο θέλει να λύσει τις εκκρεμότητές του με την ελληνική Δικαιοσύνη αφού έχει οικογενειακούς δεσμούς στη χώρα μας. Όμως αυτή η επιλογή του ασφαλώς κρύβει ιδιαίτερο παρασκήνιο και οι εξελίξεις είναι απροσδιόριστες...»

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, καταλήγει το δημοσίευμα, ο πρώην πράκτορας της CIA φέρεται να δηλώνει «αποστασιοποιημένος με την υπόθεση των υποκλοπών», ενώ φαίνεται να επιθυμεί να κληθεί μόνο για κατάθεση και όχι να βρεθεί στον κλοιό μιας κατηγορίας και απολογιών με ενδεχόμενο προφυλάκισης.

Πηγή: newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *