Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η δικτατορία Μεταξά καταργεί τα πολιτικά κόμματα (Σαν σήμερα 18/9)

1936 Καθιερώνεται με αναγκαστικό νόμο, η διαθεσιμότητα των δημόσιων λειτουργών, ο τρόπος των μεταθέσεων οι μετατάξεις και το ασυμβίβαστο του έργου τους.

1916 Στα Χανιά έφτασε με συμμαχικό αντιτορπιλικό και ο Στρατηγός Δαγκλής, ακολουθούμενος από πολλούς αξιωματικούς.

1980 πέθανε σε ηλικία 90 ετών η συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτική ακτιβίστρια Κάθριν Αν Πόρτερ, κάτοχος του βραβείου Πούλιτζερ. Το 1962 το μυθιστόρημά της "Ship of Fools" έγινε μπεστ-σέλερ στην Αμερική και το 1966 κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για τα διηγήματα "Collected Stories".





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 18/9
 
1970 Ίσως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Jimi Hendrix (Johnny Allen Hendricks 1942-1970) απεβίωσε σε ηλικία 27 ετών (Club 27) από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο διαμέρισμά του στο Kensington του Λονδίνου. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991 ενώ το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement“ για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Η μουσική του επηρεάστηκε από μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι B.B. King, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Albert King αλλά προσθέτοντας Funk, Jazz και World στοιχεία διαμόρφωσε ένα δικό του μοναδικό στυλ. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 100 Greatest Guitarists of All Time“, βρέθηκε επάξια στην πρώτη θέση. Θεωρείται πως ανέβασε την Blues μουσική ένα επίπεδο πάνω ενώ βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την Hard Rock και Heavy Metal. Σε ψηφοφορία για τα καλύτερα κιθαριστικά σόλο όλων των εποχών του περιοδικού Guitar World, έξι από τα σόλο του βρέθηκαν στην τελική λίστα και αφορούσαν τραγούδια όπως “All Along the Watchtower” (Νο5), “Little Wing” (Νο18), “Purple Haze” (Νο70) κ.α.
 

1976 Οι Boston κυκλοφορούν το single “More Than A Feeling“. Το τραγούδι ήταν μέρος του ομώνυμου άλμπουμ τους, το οποίο είχε κυκλοφορήσει 25 Ιουλίου στην Αμερική. Λίγο αργότερα θα ανέβει μέχρι την πέμπτη θέση του Billboard Hot 100 και θα γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους.

Αθλητισμός 18/9
 
1830 Διοργανώνεται αγώνας εννιά μιλίων μεταξύ ενός αλόγου και του ”Tom Thumb”, του πρώτου αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στην Αμερική. Νικητής ανακηρύσσεται το άλογο με μεγάλη διαφορά αφού το αυτοκίνητο παρουσιάζει μηχανικά προβλήματα
1834 Με διάταγμα του Όθωνα η Αθήνα ανακηρύσσεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.
1851 Εκδίδεται το πρώτο φύλλο των «New York Times» από τον Χένρι Τζάρβις Ρέϊμοντ.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *