Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ολοκληρωμένη Παρέμβαση ''Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Επιθετικότητας στο Σχολείο''

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Σχολική Σύμβουλο 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Πέλλας κα Τάρη Ελισάβετ και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων Ριζού, Πετριάς, Αρσενίου και Λουτροχωρίου σεμινάριο με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Επιθετικότητας». Το σεμινάριο διάρκειας 16 ωρών παρακολούθησαν 26 δάσκαλοι από τις 3/9 έως τις 10/9.Στο σεμινάριο οι εκπαιδευτικοί διερεύνησαν την έννοια και τα αίτια της επιθετικότητας, σχεδίασαν τακτικές αντιμετώπισης περιστατικών επιθετικότητας στο σχολείο και εξοικειώθηκαν με το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού «Το σπίτι των Παιδιών».

Θα ακολουθήσει η εφαρμογή του προγράμματος σε όλες τις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων με την υποστήριξη από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης.Ταυτόχρονα με τους μαθητές σχεδιάζεται η πραγματοποίηση σεμιναρίων στους γονείς των μαθητών ώστε το πρόγραμμα να αποτελέσει Πρότυπη Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Επιθετικότητας στο Σχολείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *