Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Φορολόγηση αγροτών

ΥΠΟΙΚ: Φορολόγηση αγροτώνΔιευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο «φορολογικό σοκ» που αναμένεται να υποστούν 625.000 αγρότες της χώραςτο επόμενο έτος, με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

«Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει τη φορολόγηση των κερδών από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 13% και αυτό θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα ανάφεραν ότι σύμφωνα με τις νέες διατάξεις στην περίπτωση που το εισόδημα το οποίο έχει δηλώσει ο αγρότης είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (για κατοικίες, Ι.Χ, αυτοκίνητα, βάρκες) και τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τότε η πρόσθετη διαφορά μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος θα θεωρείται ως «εισόδημα από επιχειρηματική εμπορική δραστηριότητα» και θα φορολογείται με συντελεστή διπλάσιο, δηλαδή με 26% αντί με 13% που προβλέπεται κανονικά για τα γεωργικά εισοδήματα.



Πηγή:www.enikos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *