Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

IALMOPIA LIVE: Η καρδιά του πρωταθλητισμού και ο Πύρρος Δήμας στο κλειστό γήπεδο Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Αθλητικό Πανόραμα Δήμου Αλμωπίας την Δευτέρα (15/9) και ώρα 10:00 πμ στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας.

Σκοπός του Τουρνουά ήταν η μύηση μικρών και μεγάλων στα αθλήματα της άρσης βαρών, του taekwon-do και του καράτε και η προώθηση της ευγενούς άμιλλας και του ''ευ αγωνίζεσθαι''.
 
Στην σημερινή εκδήλωση παρευρέθηκαν και τιμήθηκαν για την μεγάλη προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό οι Ολυμπιονίκες: Πύρρος Δήμας, Νικόλαος Ηλιάδης, Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης, Βίκτωρας Μήτρου, Μυστακίδου Έλλη και Σαλτζίδης Παύλος.

Στην πολύ όμορφη εκδήλωση το παρόν έδωσαν και μαθητές από τα σχολεία της περιοχής μας, οι οποίοι άκουσαν από τους ίδιους τους αθλητές να τους εξηγούν τι είναι ο αθλητισμός και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ζωή μας.


Τι είναι ο αθλητισμός;

Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο τρόπο, ειδική μεθοδολογία και παιδαγωγική με σκοπό την ύψιστη σωματική απόδοση, ως επίδοση σε αθλητικούς αγώνες, στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.


Δείτε τις φωτογραφίες που επιμελήθηκε η ηλεκτρονική εφημερίδα του ialmopia.gr:














































Δυο λόγια για τον Πύρρο Δήμα:


Ο Πύρρος Δήμας (γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου1971) είναι Έλληνας Βορειοηπειρώτης ολυμπιονίκης αθλητής της άρσης βαρών και βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012. Είναι τρεις φορές χρυσός ( Βαρκελώνη 1992, Ατλάντα 1996 και Σίδνεϋ 2000 ) και μία φορά χάλκινος ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Ο πλέον επιτυχημένος αθλητής στην ολυμπιακή ιστορία του ελληνικού αθλητισμού είναι ο μοναδικός έως σήμερα έλληνας αρσιβαρίστας με τρία χρυσά κι ένα χάλκινο ολυμπιακά μετάλλια, ισοφαρίζοντας τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου σε χρυσά μετάλια στους Ολυμπιακούς του Σίδνευ το 2000. Ο Πύρρος Δήμας είναι εφεδρος αξιωματικός του ελληνικού στρατού και αριστούχος απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαιδεύσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.


Πορεία προς την επιτυχία

Γεννήθηκε στη Χειμάρρα της Αλβανίας από Έλληνες γονείς και άρχισε να ασχολείται με την άρση βαρών το 1978 στην ηλικία των επτάμιση ετών. 'Εχει αναδειχθεί τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, στην Βαρκελώνη το 1992 στην κατηγορία των 82,5 κιλών, στην Ατλάντα το 1996 στην κατηγορία των 83 κιλών και στο Σίδνεϊ το 2000 στην κατηγορία των 85 κιλών, ενώ στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στην κατοχή του έχει ακόμη τρεις παγκόσμιους τίτλους (1993, 1995 και 1998) Εχει μείνει στην ιστορία με δύο παγκόσμια ρεκόρ τα οποία θα ζουν αιώνια, καθώς τα έχε πετύχει στη κατηγορία των 83 κιλών., η οποία δεν υπάρχει πια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Σήκωσε τότε 180κ. στο αρασέ και 392,5κ. στο σύνολο. Είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στην κίνηση του αρασέ στην κατηγορία των 85 κιλών, με 180 κιλά επίδοση την οποία πέτυχε το 1999 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας, ενώ οι ατομικές του επιδόσεις στο ζετέ είναι 210 κιλά (1998) και στο σύνολο 387,5 κιλά (1998 και 1999). Το 1992 κατέκτησε την τρίτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πήρε το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Το 1993, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πήρε την τρίτη θέση στα 83 κιλά και τον ίδιο χρόνο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μελβούρνη κέρδισε την πρώτη θέση στην ίδια κατηγορία. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών στη Βαρσοβία, τον Μάιο του 1995, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στα 83 κιλά, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τρία παγκόσμια ρεκόρ, στο αρασέ, το ζετέ και το σύνολο,ενω το 1998 στη Φινλανδία κατετάγη δεύερος με επίδοση 377,5κιλά στο σύνολο. Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα και της Αθήνας ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής. Για τις διακρίσεις του έχει αναδειχθεί πέντε φορές καλύτερος αθλητής στο ετήσιο δημοψήφισμα των αθλητικών συντακτών Ελλάδας ( ΠΣΑΤ ) τις χρονιές 1992, 1993, 1995, 1996 και 2000. Το Μάρτιο του 2005, στην Κωνσταντινούπολη, βραβεύτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρσης βαρών ως ο καλύτερος αθλητής του αιώνα. Τον Μάιο του 2012 μαζι με τον Κινέζο Ολυμπιονίκη της γυμναστικής Λι Νιγκ άναψαν το βωμο στο Παναθηναϊκό στάδιο κατα τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στη διοργανώτρια πόλη του Λονδίνου. Για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό έχει τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Διοικητικές θέσεις

Ο τετράκις Έλληνας Ολυμπιονίκης από τον Οκτώβριο του 2008 είναι ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ ( Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ), ενώ εξελέγη από τη Διεθνή Oμοσπονδία Aρσης Bαρών πρόεδρος της επιτροπής αθλητών το Μάιο του 2005. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός αντιντόπινγκ ( WADA ), το Νοέμβριο του 2011 τον ανακήρυξε πρέσβη καταπολέμησης του ντόπινγκ στον αθλητισμό. Στις 2 Δεκεμβρίου 2009 ίδρυσε στην Κατερίνη Πιερίας τον πρώτο αθλητικό σύλλογο, που φέρει το όνομά του "Αθλητικός Σύλλογος Πύρρος Δήμας", ο οποίος ήδη έχει αναδείξει πρωταθλητές στο άθλημα της άρσης βαρών.



ialmopia.gr 
 
 
με πληροφορίες από el.wikipedia.org

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *