Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ τέλος: Εκδόθηκαν συνολικά 7.000.000 εκκαθαριστικά

Σε περίπου 7.000.000 ανέρχονται τα εκκαθαριστικά που βρίσκονται πλέον αναρτημένα στο Taxis.

Αφορούν φορολογούμενους με μηδενική ακίνητη περιουσία (μηδενικά εκκαθαριστικά), φορολογούμενους με πολύ μικρή ακίνητη περιουσία που το ποσό του φόρου είναι χαμηλότερο από 5 ευρώ καθώς και φορολογούμενους με σημαντικά λάθη στο Ε9 από τα οποία δεν μπορεί να γίνει υπολογισμός του φόρου.

Σημειώνεται ότι με βάση τη φορολογική νομοθεσία όταν ο ΕΝΦΙΑ είναι χαμηλότερος από 5 ευρώ παραγράφεται. Το σύνολο των εκκαθαριστικών που έχουν εκδοθεί υπολογίζεται ότι προσέγγισαν τα επτά εκατομμύρια από τα οποία περίπου 6,2 εκατομμύρια περιλαμβάνουν βεβαίωση φόρου.

Όσον αφορά τα εκκαθαριστικά με ελλιπή στοιχεία που εκδόθηκαν λόγω ελλείψεων ή λαθών στο Ε9, φέρουν ειδικό μήνυμα προς τους φορολογούμενους για την αναγκαιότητα διορθώσεων στο Ε. Η εφαρμογή για τις διορθώσεις στο Ε9 αναμένεται να ανοίξει στο τέλος Οκτωβρίου και να παραμείνει ανοικτή έως το τέλος Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εντοπιστεί να έχουν κάνει σοβαρά λάθη στο Ε9 και εξ αυτού του λόγου δεν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση του φόρου για κάποιο ή για το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων, η εφορία δεν έχει υπολογίσει το φόρο για το συγκεκριμένο ακίνητο και το εκκαθαριστικό περιλαμβάνει ειδοποίηση ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει σωστά τα στοιχεία του Ε9 ώστε το ακίνητο να θεωρείται δηλωμένο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *