Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη “Ζώνη Πυρός” στα Γιαννιτσά

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίο Ν. Πέλλας και η Β' ΕΛΜΕ Πέλλας σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑΠ, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στις 8 μ.μ., στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη “Ζώνη Πυρός”. 

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Κώστας Καλημέρης, κριτικός λογοτεχνίας. Ο συγγραφέας, Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης, θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο και θα συνομιλήσει με το κοινό. 


Λίγα λόγια, ως πρώτη γεύση από το αποτύπωμα της γραφής του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη: 

Πού βρίσκεται το σημείο επαφής ανάμεσα στη μοναχική περιπέτεια της γραφής και την κρίση της μέσης ηλικίας; Στο ατέλειωτο ερωτικό παιχνίδι των φύλων και στο υπαρξιακό άγος της φθοράς; Στη μνημονιακή διάλυση του κοινωνικού ιστού και στην αποκαθήλωση του ευρωπαϊκού οράματος; Στην υπονόμευση των δημοκρατικών κατακτήσεων και στον νεοναζιστικό φασισμό; Ο συγγραφέας αναζητεί την απάντηση στη διακεκαυμένη ζώνη πυρός του παρόντος, όπου τα ίδια αρχέγονα ερωτήματα επανέρχονται ακόμα πιο επιτακτικά. 

Ο Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης γεννήθηκε το 1970 στα Γιαννιτσά. Είναι φιλόλογος και εργάζεται ως φιλόλογος στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών. Το συγγραφικό του έργο: - Τρεις μνήμες και δύο ζωές (2005), Μεταίχμιο - Καλά μόνο να βρεις (2006), Κέδρος - Το παραμύθι του ύπνου (2008), Μεταίχμιο - Αστοχία υλικού (2010), Μεταίχμιο



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *