Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει στις γυναίκες να φοράνε κοντά φουστάνια στις εξόδους τους (Σαν σήμερα 30/11)

1958Υποβάλλεται στην κυβέρνηση Καραμανλή η μελέτη για την κατασκευή του Μετρό των Αθηνών, το οποίο θα κατασκευαστεί προσεχώς και κατά τμήματα. Το «προσεχώς» σήμαινε 33 χρόνια.

1912Οι Τούρκοι υποχωρούν στη Μακεδονία, αφού χάνουν και το τελευταίο οχυρό τους στην περιοχή, μετά τη νίκη των Σέρβων στη Ντίμπρα.

1940Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Μεγάλη νίκη των Ελλήνων επί των Ιταλών στο Πόγραδετς της Αλβανίας.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 30/11
1915 Ο Αμερικανός blues τραγουδιστής και κιθαρίστας Brownie McGhee (Walter Brown McGhee 1915-1996) γεννήθηκε στο Νόξβιλ του Τενεσί. Άρχισε την ενασχόληση του με την μουσική σε πολύ μικρή ηλικία, συμμετέχοντας στο συγκρότημα Golden Voices Gospel Quartet. Στα εικοσιδύο του χρόνια άρχισε να γυρίζει από πόλη σε πόλη συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως ο Blind Boy Fuller. Είναι δημοφιλής για την πολύχρονη συνεργασία του με τον μουσικό της φυσαρμόνικας Sonny Terry. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της folk-blues και country-blues μουσικής.
1945 Ο Ουαλός μπασίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός Roger Glover (Roger David Glover) γεννήθηκε στο Μπρέκον της Ουαλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο hard rock συγκρότημα Deep Purple.
Αθλητισμός 30/11
30/11/2011    Ο ΠΑΟΚ κερδίζει την Τότεναμ στο Λονδίνο με 2-1 παίζοντας μάλιστα με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο και προκρίνεται στους “32” του Europa League μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των αγώνων των ομίλων. Πρόκειται για την πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στην Αγγλία μετά από 35 χρόνια, όταν το 1976 η ΑΕΚ είχε κερδίσει την Ντέρμπι Κάουντι με 2-3.

30/11/1999    Η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ γίνεται η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτά το Διηπειρωτικό Κύπελλο όταν κερδίζει την βραζιλιάνικη Παλμέιρας με 1-0 με γκολ του Roy Keane στο Τόκιο. Έτσι γίνεται η καλύτερη ομάδα της χρονιάς με 4 τρόπαια αφού έχει ήδη κατακτήσει Πρωτάθλημα, Κύπελλο Αγγλίας και Κύπελλο Πρωταθλητριών
  
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *