Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πεθαίνει ο Σαρλ Ντε Γκολ (Σαν σήμερα 9/11)

1990Ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλης Χατζηπαναγής ανακοινώνει ότι αποσύρεται από τα γήπεδα.

1995το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την απονομή του βραβείου Ζαχάροφ για το 1995 στη φυλακισμένη βουλευτή των Κούρδων, Λεϊλά Ζανά.

1996στη Βοσνία, με διάταγμα της προέδρου Μπιλιάνα Πλάβσιτς καθαιρέθηκε ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς από την ηγεσία του στρατού. Ο Μλάντιτς -φυγόδικος μέχρι σήμερα- κατηγορείται για τη σφαγή στον θύλακο της Σρεμπρέιντσα, τον Ιούλιο του 1995, όπου σφαγιάστηκαν περίπου 8.000 Μουσουλμάνοι, η μεγαλύτερη ανθρώπινη απώλεια από πολεμικό γεγονός στην Ευρώπη μετά τη λήξη του Β' Παγκόσμιου πολέμου.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 9/11
1941 Ο Αμερικανός κιθαρίστας Tom Fogerty (Thomas Richard Fogerty 1941-1990) γεννήθηκε στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο blues-rock συγκρότημα Creedence Clearwater Revival. Είναι αδερφός του John Fogerty, τραγουδιστή του συγκροτήματος.
1949 Ο μπασίστας και τραγουδιστής των The Marshall Tucker BandTommy Caldwell (Thomas Michael Caldwell 1949-1980) γεννήθηκε στο Σπάρτανμπεργκ της Νότιας Καρολίνας. Μαζί με την μπάντα του βοήθησαν στην εξέλιξη και καθιέρωση του southern rock στις αρχές της δεκαετίες του '70.
1967 Κυκλοφορεί στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια το πρώτο τεύχος του περιοδικού Rolling Stone. Πήρε το όνομα του από το ομότιτλο τραγούδι του Muddy Waters. Στο εξώφυλλο ήταν μια φωτογραφία του John Lennon από την ταινία "How I Won the War".
Αθλητισμός 9/11
1921Viktor ChukarinΓεννιέται ο Σοβιετικός, Ουκρανικής καταγωγής γυμναστής Βίκτορ Ιβάνοβιτς Τσουχάριν (?????? ???????? ???????). Κέρδισε 11 μετάλλια σε δύο διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων (1952,56)  ενώ ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής το 1954.
1923Alice Marie CoachmanΓεννιέται η Αμερικανίδα άλτρια του ύψους Αλίς Μαρί Κότσμαν η πρώτη μεταπολεμική Ολυμπιονίκης του ύψους (1μ68) στο Λονδίνο το 1948.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *