Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση του Δημάρχου Πέλλας με την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων

Για θέματα που αφορούν στις αρχαιότητες της Πέλλας, την προβολή, αλλά και τη σύνδεση τους με την τοπική κοινωνία συζήτησε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος σε συνάντηση που
είχε σήμερα με την νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα, στα Γιαννιτσά.

Η ανάδειξη των αρχαιοτήτων του Δήμου , το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και τα οθωμανικά μνημεία των Γιαννιτσών αποτέλεσαν τα βασικά θέματα εργασίας.

Κατά τη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ο δήμαρχος ευχήθηκε στην κ. Τσιγαρίδα καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

«Σ’ έναν δήμο, με πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, όπως ο δήμος Πέλλας, η από κοινού συνεργασία θεωρείται καθήκον μας για την προστασία και την ανάδειξη των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων της περιοχής. Ο δήμος θα συνεχίσει να συνεργάζεται και να υποστηρίζει το έργο της νέας Προϊσταμένης και των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων, με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει», δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας.

Κοινή εξάλλου διαπίστωση υπήρξαν, η ανάγκη συνέργειας και ο συντονισμός στρατηγικών στόχων ανάμεσα στους δύο φορείς προκειμένου να αξιοποιηθεί η τοπική πολιτιστική κληρονομιά.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *