Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Γυμναστικός Αγωνιστικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: «Σεβασμός στην ιστορία κύριοι..!»

Επιμέλεια: Βασίλειος Σιμόπουλος

Ειλικρινά, δεν είχαμε προσωπικά την πρόθεση να αγγίξουμε θέμα που αφορά τοπικά αθλητικά σωματεία, εάν όλως τυχαίως, χθες βράδυ ανατρέχοντας τις διαδικτυακές σελίδες αναζήτησης δεν πέφταμε πάνω σε ονόματα – ιστορία για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας, Αλεξάνδρειας: «Αλκέτας», «Βέλος», «Φοίνικας», «Άρης Νησιού». Είναι τα ονόματα των τοπικών συλλόγων που, ενώνοντας τις δυνάμεις και τα πιστεύω τους με γνώμονα πάντοτε το καλό και την πρόοδο της νεολαίας του Ρουμλουκιού, δημιούργησαν τον Γυμναστικό Αγωνιστικό Σύλλογο (Γ.Α.Σ.) «Αλεξάνδρεια», πριν από 15 περίπου χρόνια.

Πάμπολλες και εξέχουσες οι διακρίσεις του Γ.Α.Σ. σε όλη αυτή τη μακρόχρονη διαδρομή από όλα τα τμήματά του σε μπάσκετ, βόλεϊ και στίβο. Με βάση αυτές διαφημίσθηκε και συνεχίζει να ακούγεται με επαινετικά σχόλια το όνομα της πόλης μας, η οποία έπαψε πλέον να συγχέεται με τη συνώνυμή  της ιστορική πόλη της Αιγύπτου! Και, κακά τα ψέματα, η ελληνική Αλεξάνδρεια σπάνια έχει την τύχη να ακουστεί και δη για κάτι ιδιαίτερο και κολακευτικό, πλην ατυχημάτων, θεομηνιών ή κάποιων μεμονωμένων εγκλημάτων.

Χωρίς να λησμονούμε λοιπόν όλα τα παραπάνω, μπαίνουμε στο ζουμί του θέματος. Γνωστοποιήθηκε από την ΑΔΑ 610ΕΩΨΠ-ΛΒΔ απόφαση του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Γκυρίνη τις τελευταίες ημέρες, το πρόγραμμα παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας. Δύο οι τοπικοί σύλλογοι που δικαιωματικά διεκδικούν τη στέγαση των μελών τους στο εν λόγω γυμναστήριο, ο Γ.Α.Σ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» και ο σύλλογος παιδικών ακαδημιών μπάσκετ «ΑΘΛΟΣ».

GAS2678


Φαινομενικά οι ημέρες και ώρες παραχώρησης που παρέχονται  στους δύο συλλόγους δείχνουν ισοκατανομή. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη, η επεξήγηση της οποίας οφείλει να κατανοηθεί από τον υπεύθυνο εκπόνησης του συγκεκριμένου προγράμματος, για να αποφευχθεί η βέβαιη και εξόφθαλμη αδικία κατά του ιστορικού Γ.Α.Σ., του μοναδικού μη κερδοσκοπικού σωματείου της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, επειδή ο ΓΑΣ αποτελεί ανεγνωρισμένο σύλλογο που λαμβάνει μέρος σε εθνικές διοργανώσεις, διαγωνίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε επίσημους αγώνες μπάσκετ σε αντίθεση με τον ΑΘΛΟΣ που αποτελεί αποκλειστικά παιδική ακαδημία μπάσκετ, μη αγωνιζόμενη σε εγχώριες διοργανώσεις που λειτουργεί μόνο προπονητικά και ανεπίσημα, με καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Δεν πρέπει να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι χρόνοι τέλεσης επίσημων αγώνων (Σάββατο και Κυριακή) με αυτούς των προπονήσεων και επιπλέον με πιθανούς χρόνους διεξαγωγής φιλικών αγώνων που παραδοσιακά δίνουν όλες οι αναγνωρισμένες ομάδες. Δεν επαρκούν λοιπόν οι απαιτούμενες ημέρες και ώρες παροχής του γηπέδου στον ιστορικά αντιπροσωπευτικό για την πόλη μας σύλλογο, που σημειωτέον, όχι απλώς συμμετέχει αλλά πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα που αγωνίζεται: η ομάδα ανδρών του ΓΑΣ κατέχει τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ, ενώ οι παίδες του βρίσκονται στην 1η θέση και αήττητοι στον όμιλό τους.

  Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι από έγκυρη πηγή εκφράζεται η πεποίθηση ότι πολύ σύντομα ενδέχεται να προκύψει θέμα συστέγασης και των τμημάτων βόλεϊ του ΓΑΣ στο κλειστό του 2ου Γυμνασίου, διότι από τη στέγη του κλειστού γυμναστηρίου του Δημοτικού Σταδίου στο οποίο φιλοξενείται ως τώρα, παρατηρείται εισροή νερών.

GASfil789
 
 Γενικά αποδεικνύεται μία αδιαμφισβήτητη μεροληψία κατά του ΓΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» και υπέρ του ΑΘΛΟΣ, αφού με βάση στοιχεία και πληροφορίες που συνέλεξε το εκτενές και σε βάθος ρεπορτάζ μας, το κοινοποιηθέν πρόγραμμα από τον υπεύθυνο του Δήμου Αλεξάνδρειας αποτελεί ένα καθαρό «copy-paste» της πρότασης του δεύτερου συλλόγου. Η πρόταση του ΓΑΣ όπως διαπιστώνεται, δεν ελήφθη καθόλου υπόψη..!!

Καλούνται λοιπόν όλοι οι υπεύθυνοι αυτής της απόφασης να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλα τα παραπάνω, να ενημερώσουν σωστά και αμερόληπτα τον Δήμαρχο που, ενδεχομένως μέσα στο γενικό φόρτο των υποχρεώσεών του δεν κατανόησε ξεκάθαρα το συγκεκριμένο θέμα. Ο ίδιος, σεβόμενος την αθλητική ιστορία της πόλης που διοικεί και αναγνωρίζοντας το δίκαιο των συνεχιστών αυτής της κληρονομιάς, καλείται να επέμβει διορθωτικά και να απονείμει «τα του καίσαρος τω καίσαρι»… Ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ θεοῦ τῷ θεῷ (από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κβ':21)

Επιμέλεια: Βασίλειος Σιμόπουλος
πηγη: embolos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *