Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Σοκ στην κυβέρνηση με την παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη

Η είδηση της παραίτησης του Ανδρέα Ψυχάρη έσκασε σαν βόμβα στο Μαξίμου αφού ο συγκεκριμένος βουλευτής ήταν από τους «ακραιφνείς Σαμαρικούς».


Στο Μέγαρο Μαξίμου πάγωσαν στην κυριολεξία όταν έγινε γνωστή η επιστολή παραίτησης του Ανδρέα Ψυχάρη από το βουλευτικό αξίωμα. Η κίνηση αυτή του γαλάζιου βουλευτή έρχεται σε ένα timing ιδιαίτερα κρίσιμο για την κυβέρνηση, ενώ η σημειολογία έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού ας μην ξεχνάμε ότι ο πατέρας του Ψυχάρη, ο Σταύρος, είναι ο άνθρωπος που εδώ και χρόνια «λύνει και δένει» στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Είναι προφανές ότι ο Ανδρέας δεν θα προέβαινε ποτέ σε μια τέτοια κίνηση αν δεν είχε το «πράσινο φως» από τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κίνηση αυτή είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση για τα ζητήματα που αφορούν τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, καθώς είναι προφανές ότι το «συγκρότημα» δεν είναι ικανοποιημένο από τις τροπολογίες και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην επιστολή της παραίτησής του αφήνει σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα:

«Έπειτα από προβληματισμό μηνών διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τα αυτονόητα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψυχάρης και συνεχίζει:

«Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας. Έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός».

Ο Ανδρέας Ψυχάρης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για την ευκαιρία που του έδωσε, όπως αναφέρει, να συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 και καταλήγει λέγοντας: «Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό».

Είναι πλέον προφανές ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι εκλογές μονόδρομος!

Η μέχρι σήμερα πορεία του Ψυχάρη

Να θυμήσουμε ότι ο Ανδρέας Ψυχάρης εξελέγει βουλευτής στις εκλογές του 2012 και τον Μάιο και τον Ιούνιο στην Α΄Περιφέρεια της Αθήνας, ενώ υπήρξε και σύμβουλος του πρωθυπουργού. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε δημοσιογραφία στις ΗΠΑ. Ακολούθησε καριέρα στο διπλωματικό σώμα. Από το 1993 έως και το 1995 υπηρέτησε στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και στη Διεύθυνση Κύπρου, και ακολούθως ανέλαβε καθήκοντα πρόξενου στο Γενικό Προξενείο του Λονδίνου, έως το 1998. Για τα δύο επόμενα χρόνια υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία, ενώ από το 2000 έως και το 2003 στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσινγκτον, με αρμοδιότητά του το Κογκρέσο, την τρομοκρατία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Μέση Ανατολή.

Το 2003, υπηρέτησε στην Διεύθυνση Τουρκίας στην Αθήνα. Το 2005 με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετέβη στην Τάμπα της Φλόριντα όπου και ίδρυσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στο οποίο και υπηρέτησε ως γενικός πρόξενος μέχρι το 2009.

Από το 2009 μέχρι το 2011, ανέλαβε καθήκοντα γενικού πρόξενου της Ελλάδας στο Μόναχο.

Το 2011, επέστρεψε στην Αθήνα, οπότε και ανέλαβε Διπλωματικός Σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.



Τη θέση του Ανδρέα Ψυχάρη θα καταλάβει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης



Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης

Ο κ. Μωραϊτάκης είναι Πρόεδρος της NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ και μέλος Δ.Σ. ΣΜΕΧΑ, Τέως Πρόεδρος ΣΜΕΧΑ και Μέλος ΔΣ Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Διαθέτει επαγγελματικές ελληνικές & διεθνείς πιστοποιήσεις & ειδικές εμπειρίες σε θέματα Ελληνικής & διεθνούς κεφαλαιαγοράς (ανάλυση, διαχείριση, επενδυτικές συμβουλές, εξαγορές, συγχωνεύσεις, αξιοποίηση ενεργητικού/ακινήτων επιχειρήσεων & οργανισμών, κλπ), νομικά (ποινικά, αστικά, διοικητικά/θεσμικά), οργάνωση τραπεζών, διεθνούς private banking, Επενδυτικής Τραπεζικής, Τραπεζικών Υπηρεσιών πλατφόρμας, κτηματικών συναλλαγών, εκτιμήσεων ακινήτων κλπ.

Είναι οικ. σχολιαστής & αρθρογράφος . Ομιλητής σε τηλεοπτικές εκπομπές. Ομιλητής στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ομιλητής σε ξένους θεσμικούς επενδυτές για προσέλκυση κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε Λονδίνο Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Εδιμβούργο, κλπ.

Πτυχιούχος Οικονομικού Τμήματος ΑΣΟΕΕ (Σεπτέμβριος 1966 – Φεβρουάριος 1971) παράλληλα με εργασία πλήρους απασχόλησης στη Εμπορική Τράπεζα με Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Διοικητική των Επιχειρήσεων από το Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ. 
 
 
 
πηγη:newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *