Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

IALMOPIA LIVE: Δείτε τι έγινε στην ψήφιση του προϋπολογισμού Δήμου Αλμωπίας για το έτος 2015 [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (14/11) το απόγευμα η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας με θέμα: "Έγκριση προϋπολογισμού Δήμου Αλμωπίας έτους 2015 και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2015"




Ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπίνος στο ξεκίνημα της ομιλίας του αναφέρθηκε στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015: "Η ψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί κορυφαίο και σημαντικό γεγονός. Οι διαδικασίες του ξεκίνησαν από το καλοκαίρι , δεχόμαστε την διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει, βελτιώνοντας την όσο μπορούμε για να προχωρήσουμε."

Κατά τον κ. Μπίνο ο προϋπολογισμός εμφανίζει έσοδα 20,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο υπάρχουν πολλά προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας και της άρδευσης, παρουσιάζοντας έσοδα 500 χιλ. ευρώ και έξοδα περίπου στο 1 εκατ. ευρώ.


Μπίνος: "Θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά και να λάβουμε υπόψιν όλα τα οικονομικά μεγέθη για να μην μας βγάλουν έξω από τον στόχο μας"

Ο δήμαρχος στην ομιλία του έδειξε να κατανοεί τις δυσκολίες των πολιτών της Αλμωπίας, οι οποίοι και με την οικονομική κρίση δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Όμως όπως ο ίδιος τόνισε, θα πρέπει να προχωρήσουν και επιθυμία όλων είναι να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του δήμου, βοηθώντας παράλληλα τους πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα τους.


"Κατανοώ τις δυσκολίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όμως δεν κατανοώ την απραξία, την αδράνεια και την ανοργανωσιά των προηγούμενων ετών"


Στη συνέχεια ο κ. Μπίνος δήλωσε πως στόχος τους μέσα από αυτόν τον προϋπολογισμό είναι να σταθούν με αξιοπρέπεια, ενώ σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης ανέφερε: "Υπάρχει ένα σημαντικό ποσό για επιστρεφόμενο υπόλοιπο που πληρώνει ο δήμος για τα ανακυκλώσιμα προϊόντα, και αυτό γιατί οι πολίτες δεν γνωρίζουν να εφαρμόσουν σωστά την ανακύκλωση!"


Τσιμτσιρίδης: Ο αντιδήμαρχος με τη σειρά του ανέφερε πως δέσμευση τους είναι να τηρηθεί η αρχή της ισονομίας των πολιτών του δήμου μας, συνεχίζοντας: "Είναι ένας προϋπολογισμός ανάγκης, θα προσπαθήσουμε να τον εφαρμόσουμε για όλους τους συμπολίτες μας, όμως θα χρειαστούμε και την βοήθεια τους"


Πασόης: "κ. Μπίνο δεν βελτιώθηκε η καθημερινότητα των πολιτών"  

Ο κ. Πασόης στην ομιλία του σχετικά με τον προϋπολογισμό τόνισε πως δεν φαίνεται κανένα όραμα από τη νέα δημοτική αρχή, παρά μόνο διάθεση για διαχείριση. "Εμείς δείχνουμε ανοχή και θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, θα σας δώσουμε χρόνο όμως δεν είμαστε αισιόδοξοι για το έργο σας"


Σηφάκης: "Όπως βλέπουμε είναι ένας προϋπολογισμός ανάγκης, δίχως διάθεση για επένδυση στον τόπο μας"

Με αυτά τα λόγια ο κ. Σηφάκης θέλησε να επισημάνει την έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής της Αλμωπίας. "Θα ψηφίσουμε υπέρ του προϋπολογισμού και ελπίζουμε ο επόμενος να περιλαμβάνει κάποιο σοβαρό σχέδιο που θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο μας."


Κόγιος: Σύμφωνα με τον κ. Κόγιο δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σ' αυτόν τον προϋπολογισμό. "Θα δώσω ψήφο ανοχής για να μπορέσει η δημοτική αρχή να προχωρήσει"


Παρούτογλου: "Θεωρώ ότι χρόνος υπήρχε για να αλλάζατε κάποια μέρη του προϋπολογισμού"

Τέλος ο κ. Παρούτογλου από τη μεριά του ανέφερε στη δημοτική αρχή τα τεράστια ποσά που ήταν βραχνάς στη λειτουργία του δήμου. "Για τα χρέη  που αναλάβατε, μην είστε άδικοι στις προσπάθειες κάποιων ανθρώπων να ορθοποδήσουν τότε τον δήμο. Τα χρέη ήταν πολλά και μην κατηγορείτε την προηγούμενη δημοτική αρχή γιατί δούλεψε σκληρά για να μειωθούν τα ποσά"




Διαβάστε επίσης:
Ερωτήσεις - απαντήσεις για τον Δήμο Αλμωπίας. Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης για την έγκριση του προϋπολογισμού [ΒΙΝΤΕΟ] 





Δείτε τις φωτογραφίες:











ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *