Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πυρκαγιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας με 478 επιβάτες

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο γκαράζ του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic, το οποίο πλέει βορειοδυτικά των Οθωνών, στην Κέρκυρα. Εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ανκόνα.

Στο πλοίο επιβαίνουν 478 άνθρωποι, 422 επιβάτες και 56 άτομα προσωπικό, 22 Ιταλοί και 34 Έλληνες. Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός.

Οι πρώτες βάρκες κατέβηκαν τα ξημερώματα, για να επιβιβαστούν οι γυναίκες και τα παιδιά, τους οποίους περισυνέλεξε καΐκι, που έσπευσε για βοήθεια.


Στο σημείο επικρατούν πολύ δυνατοί άνεμοι, 10 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση διάσωσης. Γύρω από το πλοίο έχουν σπεύσει 7 πλοία, που προσπαθούν να προσεγγίσουν το Norman Atlantic, όμως τα κύματα το καθιστούν μέχρι στιγμής αδύνατο.


ΑΝΕΚ: Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Το πλοίο Νorman Αtlantic είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία, μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή.



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *