Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας: Αποζημίωση για ηθική βλάβη στα παιδιά δικαιούχου στην περιοχή της Έδεσσας

Το ποσό των 36.240 ευρώ υποχρεώνεται να καταβάλει ο Αυτόνομος Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ως ηθική ικανοποίηση, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστησαν τα τέσσερα παιδιά του αποβιώσαντος δικαιούχου εργατικής κατοικίας στην περιοχή της Έδεσσας.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ηθική βλάβη οφείλεται στο ότι ο Οργανισμός παράνομα και παρότι είχε δικαιωθεί δικαστικά ο αποβιώσας δικαιούχος δεν μερίμνησε για την έγκαιρη παράδοση στα παιδιά του.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι παραλείψεις του Οργανισμού προκάλεσαν «ζημία δεδομένου ότι τους στέρησε τα οφέλη από την χρήση της κατοικίας», ενώ παράλληλα «προκάλεσε και μείωση της προσωπικότητας τους», κάτι που καταδείκνυε ότι η συμπεριφορά του Οργανισμού «καταδεικνύει αδιαφορία, έλλειψη σεβασμού και πλήττει την αξιοπρέπεια τους», ενώ «ενέχει και απαξία, αλλά και μειώνει το κύρος τους», αλλά την ίδια στιγμή στερεί από τους κληρονόμους «την ηθική ικανοποίηση και χαρά να απολαύσουν περιουσιακά δικαιώματα που δικαιούνται».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *