Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Βρετανία και Ιταλία υπέγραψαν τη Συνθήκη Ειρήνης της Μεσογείου (Σαν σήμερα 2/1)

1947οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις ειρηνευτικές διαμεσολαβήσεις μεταξύ εθνικιστών και κομμουνιστών στην Κίνα, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

1949το Πουέρτο Ρίκο ανακήρυξε τον πρώτο δημοκρατικό εκλεγμένο κυβερνήτη του, τον Λουίς Μουνιόθ Μαρίν, πρώην συγγραφέα, σε μια φαντασμαγορική τελετή, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του νησιού της Κεντρικής Αμερικής.

1959Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το πρώτο διαστημόπλοιο με κατεύθυνση τη Σελήνη. Πρόκειται για το μη επανδρωμένο Λούνα 1, το οποίο θα περάσει 4.600 μίλια μακριά από τη δορυφόρο της Γης και θα χαθεί στο διάστημα.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 2/1
 
1955 
Πέντε χιλιάδες άτομα παρευρίσκονται στην κηδεία του τραγουδιστή Johnny Ace στο Μέμφις του Τενεσί των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός τραγουδιστής της R&B σκοτώθηκε στα καμαρίνια κατά την διάρκεια μιας συναυλίας του, παίζοντας ρώσικη ρουλέτα.
1969 
Ξεκινούν τα γυρίσματα για την ταινία “Let It Be” των The Beatles στα Twickenham Studios, με σκηνοθέτη τον Michael Lindsay-Hogg. Οι πρόβες κινηματογραφούνται και αυτές, με σκοπό να δημιουργηθεί μία ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο “Beatles at Work“. Το συγκρότημα έχει ξανά συνεργαστεί με τον Michael Lindsay για την δημιουργία των διαφημιστικών ταινιών “Paperback Writer“, “Rain“, “Hey Jude” και “Revolution“.

Αθλητισμός 2/1
 
2/1/1998    Η τενίστρια Helen Wills Moody, κάτοχος 8 Wimbledon, 7 US Open και 4 Roland Garros, πεθαίνει σε ηλικία 92 ετών, που όπως και ο Bjorn Borg, υπήρξε αυτοδίδακτη

2/1/1997    Ο 5 φορές πρωταθλητής του Tour de France Ισπανός Miguel Indurain ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει τις πίστες

2/1/1997    Ο 30χρονος Naim Suleymanoglu, ο αποκαλούμενος και “Ηρακλής Τσέπης”, ανακοινώνει ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *