Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Γιώργος Καρασμάνης: ''Παράταση και Απλοποίηση των διαδικασιών των ηλεκτρονικών συμβολαίων για τους αγρότες''

Με παρέμβαση Γιώργου Καρασμάνη παρατείνεται μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου η υποβολή των ηλεκτρονικών μισθωτηρίων συμβολαίων από τους αγρότες, ενώ για όσους πληρώνουν ενοίκιο κάτω από 960 ευρώ το χρόνο η δήλωση θα είναι προαιρετική.

Αυτό προβλέπουν σχετικές αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη, ο οποίος είχε επισημάνει την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που ανέκυψαν για μεγάλο αριθμό αγροτών με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια συμβόλαια. 

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις αυτές και μετά την παρέμβαση του κ. Καρασμάνη, υπέγραψε εγκυκλίους με τις οποίες:

1) Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης ηλεκτρονικών μισθωτηρίων αγροτικών εκτάσεων έως τις 27/2/2015.

2) Γίνεται προαιρετική η υποβολή ηλεκτρονικών μισθωτηρίων αγροτικών εκτάσεων, εφόσον αυτά δεν υπερβαίνουν σε αξία το ποσό των 960 ευρώ ετησίως. 

3) Αρκεί η συμπλήρωση ορισμένων μόνο στοιχείων των συνιδιοκτητών κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης, προκειμένου αυτό να θεωρείται έγκυρο. 

Έτσι απλοποιείται η διαδικασία και μειώνεται δραστικά ο χρόνος υποβολής του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *