Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της χώρας την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015, λόγω προετοιμασιών για τις εκλογές, ενώ και η Δευτέρα μετά την εκλογική διαδικασία δίνει "ρεπό" σε καθηγητές και μαθητές, για να καθαριστούν τα εκλογικά κέντρα.

Επιπλέον, φέτος, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν λογίζεται ως αργία, αλλά ως σχολική εορτή για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως μεταδίδει το autodioikisi.gr, σύμφωνα με όσα ορίζει το ΦΕΚ 1861/2014 για το σχολικό έτος 2014−2015, η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30ή Ιανουαρίου 2015 δεν αποτελεί ημέρα αργίας για Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *