Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Έδεσσα: Φυτεύσεις δέντρων στην Πλατεία Γρανικού και την 18ης Οκτωβρίου

Με φυτεύσεις δέντρων συνεχίζεται η υλοποίηση του μεγάλου έργου ανάπλασης της περιοχής της πλατείας Γρανικού και της οδού 18ης Οκτωβρίου, όπου σε πολλά σημεία το έργο αρχίζει να παίρνει την τελική του μορφή.

Οι φυτεύσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, καθώς τώρα είναι η κατάλληλη εποχή γι΄αυτές, ενώ σύμφωνα με τη μελέτη και τον αρχικό σχεδιασμό θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις στην πλατεία Γρανικού, την 18ηςΟκτωβρίου αλλά και τους γύρω δρόμους, ούτως ώστε να υπάρχουν παντού δέντρα.

Από την πλατεία Γρανικού απομακρύνθηκαν 45 παλιές λεύκες και κάποια καχεκτικά δέντρα, τα οποία αντικαθίστανται με βελανιδιές, καλλωπιστικές κερασιές, μέλιες, σφένδαμους και γαύρους, που είναι συνολικά 47 δέντρα στην πλατεία και τους περιμετρικούς δρόμους.

Αντίστοιχα στην 18ης Οκτωβρίου και τους περιμετρικούς δρόμους αντικαθίστανται οι ακακίες, που τα τελευταία χρόνια είχαν ξεραθεί περίπου οι μισές, και άλλα δέντρα με καλλωπιστικά είδη δέντρων, που στο σύνολό τους υπερκαλύπτουν τα δέντρα που έχουν απομακρυνθεί. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι σε συγκεκριμένα σημεία τοποθετούνται συστάδες καλλωπιστικών κερασιών, που θα είναι εντυπωσιακές και θα τονίζουν το χαρακτήρα της πόλης.

Σε γενικές γραμμές με το έργο γίνεται εξορθολογισμός των φυτεύσεων και συνολικά φυτεύονται όσα δέντρα υπήρχαν, ενώ το «ισοζύγιο» είναι θετικό εάν συνεκτιμηθεί ότι μεγαλώνουν σημαντικά οι φυτεμένες επιφάνειες με θάμνους και ποώδη βλάστηση. Τα 250 νέα δέντρα, που αντικαθιστούν τα παλιά, έχουν επιλεγεί με βάση την αισθητική, την προσαρμοστικότητά τους στο περιβάλλον του τόπου, το γεγονός ότι δεν δημιουργούν φθορές στα πεζοδρόμια και τον χαρακτήρα της πόλης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *