Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η τρομοκρατική οργάνωση "Αντικρατική Πάλη" ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του εκδότη της "Βραδυνής" (Σαν σήμερα 22/3)

1983 Mε επιστολή που εστάλη στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών, η τρομοκρατική οργάνωση "Αντικρατική Πάλη" ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του εκδότη της εφημερίδας
"Βραδυνή" Τζώρτζη Αθανασιάδη.

1913 Σοβαρή διαφωνία προέκυψε μεταξύ της Ελλάδας και της τριμελούς Συμμαχίας για τα νότια σύνορα της Αλβανίας.

1996 3.000 και πλέον άτομα σφαγιάσθηκαν από τους Βοσνιοσέρβους στη Σρεμπρένιτσα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 22/3
1943 Ο Αμερικανός jazz κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός George Benson γεννήθηκε στο Πίτσμπεργκ της Πενσυλβάνια. Το 1968 συνεργάστηκε με τον Miles Davis για το άλμπουμ "Miles in the Sky". Μεγάλη του επιτυχία το άλμπουμ "Breezin'" το 1976, με το οποίο έφτασε στην κορυφή του Billboard και έγινε τρεις φορές πλατινένιο. Κέρδισε το βραβείο Grammy "Record of the Year" το 1976 για το άλμπουμ "This Masquerade".

1948 Ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς συνθέτες, ο Andrew Lloyd Webber γεννήθηκε στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Ξεκίνησε να συνθέτει στην ηλικία των έξι ετών και κυκλοφόρησε το πρώτο του μουσικό κομμάτι στην ηλικία των εννέα. Έγινε γνωστός κυρίως για τις συνθέσεις μουσικής για το θέατρο. Σημαντικότερα έργα του τα "The Phantom of the Opera", "Jesus Christ Superstar", "Evita", "Cats" κ.α. Από τα οποία ξεχώρισαν τα τραγούδια: "The Music of the Night", "I Don't Know How to Love Him", "Don't Cry for Me, Argentina", "Any Dream Will Do", "Memory" κ.α. Έχει κερδίσει έξι Tony Awards, τρία βραβεία Grammy, ένα βραβείο Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα. Το 1992 χρίστηκε Ιππότης από την Βασίλισσα της Αγγλίας και το 1997 τιμήθηκε με τον τίτλο του ευγενή, Baron Lloyd Webber.

Αθλητισμός 22/3

22/3/2000 Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής και προπονητής Carlo Parola πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών. Ο κεντρικός αμυντικός, αγωνίστηκε σε 334 αγώνες με την Γιουβέντους ενώ έπαιξε και με την Λάτσιο και την Αργεντίνικη Midland πριν ασχοληθεί με την προπονητική. Έχει γίνει γνωστός από το περίφημο “Bicycle kick” (ψαλίδι) που σημείωσε στον αγώνα Φιορεντίνα – Γιουβέντους 0-0 στις 15/1/1950, μία ενέργεια που έγινε το λογότυπο στις συλλογές αυτοκολλήτων ποδοσφαίρου “Calciatori” (Παίκτης) της Panini.

22/3/2000 Πεθαίνει στο Τορίνο σε ηλικία 79 ετών ο παλαιός διεθνής άσος της Γιουβέντους Carlo Parola

22/3/1997 Η Tara Lipinski (σε ηλικία 14 ετών και 10 μηνών) γίνεται η νεότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ στη Λωζάνη


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *