Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

IALMOPIA LIVE: Οι CHOUSKA Ensemble στο Πρώτο Πάτωμα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Χθες 09/03, οι CHOUSKA Ensemble με τον συντοπίτη μας Γιάννη Δίσκο, βρέθηκαν στο Πρώτο Πάτωμα και ο φωτογραφικός φακός της Τοπικής Ηλεκτρονικής Εφημερίδας του ialmopia, ήταν εκεί.


Ποιοι είναι όμως οι CHOUSKA Ensemble…

Οι CHOUSKA Ensemble είναι ένα μουσικό project που ξεκίνησε ως ιδέα πολλά χρόνια νωρίτερα, ωστόσο, άρχισε να υλοποιείται μόλις τον Δεκέμβριο του 2013.

Οι τέσσερις μουσικοί που το αποτελούν, αν και προέρχονται ο καθένας από διαφορετική μουσική αφετηρία, μοιράζονται την κοινή ανάγκη έκφρασης και το όραμα να αναμείξουν και να πειραματιστούν με την μουσική που ο καθένας γνωρίζει στις πιο jazz - balkan εκφάνσεις της.

Τα κομμάτια που παρουσιάζουν είναι κυρίως δική τους πρωτότυπη μουσική, ενώ δεν λείπουν και επιλεγμένες διασκευές από καλλιτέχνες που στο παρελθόν τους έχουν εμπνεύσει όπως οι Μάνος Αχαλινοτόπουλος, Ibrahim Maalouf κ.ά.

Αν και αποφεύγουν τις ταμπέλες και τους ορισμούς, ο ήχος τους είναι ethnic, με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, ενώ η jazz αρμονία άλλοτε υποβόσκει και άλλοτε δεσπόζει. 

Τα μέλη της μπάντας είναι ήδη γνωστά στους μουσικούς κύκλους μέσα από την πορεία του καθενός αλλά και το πλήθος συνεργασιών τους.


Οι CHOUSKA Ensemble αποτελούνται από τους:

Περικλή Αλιώπη: Τρομπέτα
Γιάννη Δίσκο: Σαξόφωνο & Κλαρίνο
Μηνά Λιάκο: Κιθάρα
Παναγιώτη Καμβυσίδη: Τούμπα


Συνθέσεις/Διασκευές/Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος & CHOUSKA Ensemble.


Facebook: Chouska Ensemble 

Email: chouskaensemble@gmail.com



























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *