Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Α' Κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας: Η μάχη για τη σωτηρία - Τα σενάρια παραμονής σε 1ο και 2ο όμιλο

Στο προηγούμενο αφιέρωμά μας είδαμε ποιες ομάδες διεκδικούν την άνοδο τους από την Β' κατηγορία. Πάμε τώρα να αναλύσουμε τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στους δύο ομίλους της Α κατηγορίας, για τις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους.

Χιτσκοκικό φινάλε με δραματική εξέλιξη ενδέχεται να παρακολουθήσουν οι ποδοσφαιρόφιλοι του Νομού Πέλλας, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο, με αγώνες που κόβουν την ανάσα.


1ος Όμιλος

Στον 1ο όμιλο, δύο σύλλογοι έχουν ''κουνήσει μαντήλι'', καθώς μας έχουν αποχαιρετήσει ήδη και κάνουν σχέδια για την νέα περίοδο η Δάφνη Παναγίτσας και η Αναγέννηση Δωροθέας, που θέλουν όμως να τελειώσουν τη χρονιά με ψηλά το κεφάλι.


Ποια ομάδα όμως θα τους ακολουθήσει στην Β κατηγορία;


Έξι ομάδες δεν έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή τους...


Σε δυσκολότερη θέση βρίσκεται ο Άρης Υδραίας, ο οποίος υποδέχεται τον Μακεδονικό Ίδας (δεν έχει σωθεί), σε έναν αγώνα κλειδί για τη συνέχεια και για τους δύο, πηγαίνει στο Λυκόστομο, που βρίσκεται στην ίδια μοίρα, και κλείνει στο Βορεινό με αντίπαλο τη Νίκη. Με δύο νίκες και συνδυασμό αποτελεσμάτων σώζει την παρτίδα (το καλύτερο σενάριο). 




Μια θέση πιο πάνω συναντάμε τη Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου, η οποία κρατάει την τύχη στα χέρια της. Αγωνίζεται με τους τελευταίους, πλην όμως όχι αδιάφορους, εκτός της Παναγίτσας, την οποία αντιμετωπίζει εντός έδρας. Ακολουθεί ακόμα ένα παιχνίδι στο σπίτι της με τον Άρη Υδραίας και στο τέλος πηγαίνει στην Φιλώτεια για να να παίξει με την Φούστανη.
Με το απόλυτο των νικών στα παιχνίδια του Λυκοστόμου, η Μαύρη Θύελλα θα ανεμίζει και του χρόνου στην Α κατηγορία.



Οι πιτσιρικάδες του Ευρωπού Φούστανης έχουν καταβάλλει μια αξιόλογη προσπάθεια έως τώρα, ερχόμενοι από την Β κατηγορία. Μην ξεχνάμε πως η ομάδα αποτελείται από τη σύμπραξη τριών χωριών, με έδρα την Φιλώτεια. Χρειάζονται μια νίκη στον εντός έδρας αγώνα με τον Μέγα Αλέξανδρο Άρνισσας, που ίσως τους είναι αρκετή για πανηγυρίσουν την παραμονή τους.







Το δυσκολότερο πρόγραμμα από όλους το έχει ο Ηρακλής Γαρεφείου. Αντιμετωπίζει τη Νίκη Βορεινού εκτός έδρας, τον Άρη Λουτρακίου εντός και τον Α.Σ Πρόμαχοι εκτός, με το μαξιλαράκι των 4 βαθμών από τον Άρη Υδραίας να δίνει μια βαθμολογική ασφάλεια.








Μακεδονικός Ίδας και Ένωση Τσάκων δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή τους. Με 31 και 32 βαθμούς αντίστοιχα, αναζητούν ένα τρίποντο για να την πετύχουν.






Όλα τα σενάρια θα επαληθευτούν ή θα αναιρεθούν ανάλογα με τα αποτελέσματα του Άρη Υδραίας.


Η Βαθμολογία

Ένωση Τσάκων 32
Μακεδονικός Ίδας 31
Ηρακλής Γαρεφείου 28
Ευρωπός Φούστανης 28
Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου 26
-----------------------------------------------------
Άρης Υδραίας 24
Αναγέννηση Δωροθέας 12
Δάφνη Παναγίτσας 10




2ος Όμιλος


Σε αντίθεση με τον 1ο όμιλο που είδαμε παραπάνω, εδώ τα πράγματα είναι λίγο ποιο ξεκάθαρα...



Η Νίκη Αξού και η Νίκη Καλής χρειάζονται 1 βαθμό για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και σίγουρα βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους.

Η Νίκη Αξού κέρδισε με 7-1 στον πρώτο γύρο και αγωνίζεται στα Εσώβαλτα την τελευταία αγωνιστική. Μόνο με θαύμα θα κινδυνέψει.






Σε περίπτωση που ο Μέγας Αλέξανδρος Εσωβάλτων πετύχει το 3 στα 3 και υπάρξει ισοβαθμία, μόνο η Δόξα Μαυροβουνίου έχει το πλεονέκτημα στα μεταξύ τους παιχνίδια.










Η Νίκη Καλής υστερεί στην ισοβαθμία καθώς έχασε 5-1 εκτός και κέρδισε 5-3 εντός έδρας.





Η ΑΕK Καρυώτισσας και ο Μέγας Αλέξανδρος Ν. Μυλοτόπου θέλουν μια νίκη και από εκεί και πέρα τον ιστορικό Άρη Προφήτη Ηλία που βρίσκεται καταδικασμένος στην τελευταία θέση δεν θέλουν να ακολουθήσουν οι Φίλιππος Γιαννιτσών, Μέγας Αλέξανδρος Εσωβάλτων και Άρης Αθυρών.






Η Βαθμολογία

Νίκη Αξού 34
Δόξα Μαυροβουνίου 34
Νίκη Καλής 34
ΑΕK Καρυώτισσας 33
Μέγας Αλέξανδρος Ν. Μυλοτόπου 32
Φίλιππος Γιαννιτσών 26
--------------------------------------------------------
Μέγας Αλέξανδρος Εσωβάλτων 25
Άρης Αθυρών 24
Άρης Προφήτη Ηλία 5


Το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών:

Άρης Αθυρών: Φίλιππος Γιαννιτσών(εντός) - Άρης Προφήτη Ηλία(εκτός) - Νίκη Καλής(εντός)

Μέγας Αλέξανδρος Εσωβάλτων: ΑΕΚ Καρυώτισσας(εντός) - Δόξα Μελισσίου(εκτός) - Νίκη Αξού(εντός)

Φίλιππος Γιαννιτσών: Άρης Αθυρών(εκτός) - Μέγας Αλέξανδρος Ν. Μυλοτόπου(εντός) - Άρης Αμπελιών(εκτός)

Μέγας Αλέξανδρος Ν.Μυλοτόπου: Δόξα Μαυροβουνίου(εντός) - Φίλιππος Γιαννιτσών(εκτός) - Άρης Προφήτη Ηλία(εντός)

ΑΕΚ Καρυώτισσας: Μέγας Αλέξανδρος Εσωβάλτων(εκτός) - Φίλιππος Σταυροδρομίου(εντός) - ΠΑΟΚ Αραβησσού(εκτός)




Με μια πρώτη ματιά, σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές βλέπουμε πως σχεδόν όλοι παίζουν μεταξύ τους και προβλέπονται παιχνίδια για γερά νεύρα.







Τα πρωταθλήματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο και τελειώνουν στα τέλη του Απρίλη. Το φινάλε θα γραφτεί από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές, για άλλους χαρούμενο και για άλλους δυσάρεστο, αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο...


Καλή επιτυχία σε όλους!!!



Επιμέλεια: Μάνος Παρτσανάκης


ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *