Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Το κόστος μιας εβδομάδας διακοπών στην Αθήνα και σε 24 ακόμη πρωτεύουσες

Η Ευρώπη είναι γνωστή ως ένα από τα πιο ακριβά μέρη για ταξίδι, αλλά η ισχυροποίηση του δολαρίου σε συνδυασμό με την υποτίμηση του ευρώ σημαίνει ότι οι διεθνείς ταξιδιώτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού μπορούν να βρουν τεράστιες ευκαιρίες για ταξίδια. 

Μάλιστα, στη λίστα με τις φθηνότερες πόλεις η Αθήνα καταλαμβάνει την έκτη θέση, με το κόστος του ταξιδιού για μια εβδομάδα να φθάνει τα 2.000 δολάρια (1.843 ευρώ), μειωμένο κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, και τη μέση διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 99 δολάρια (91 ευρώ). 

Το TripAdvisor πρόσφατα κυκλοφόρησε την έκθεση TripIndex Ευρώπη, η οποία αναλύει τιμές ξενοδοχείων και αεροπορικά εισιτήρια προς διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Η έκθεση διαπίστωσε ότι το κόστος ενός καλοκαιρινού ταξιδιού μία εβδομάδα στην Ευρώπη έχει μειωθεί κατά μέσο όρο 11%.

Η Κωνσταντινούπολη είναι η φθηνότερη ευρωπαϊκή πόλη για να επισκεφτείτε αυτό το καλοκαίρι, με ταξίδι μίας εβδομάδας να κοστίζει κατά μέσο όρο 1877 δολάρια - 25% φθηνότερα από πέρυσι. Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη είναι μόλις 97 δολάρια και το μέσο κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου από τις ΗΠΑ είναι 1.197 δολάρια. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Κωνσταντινούπολη έχει κερδίσει τη δημοτικότητα ως ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο, και τώρα είναι η καλύτερη περίοδος να ταξιδέψετε εκεί.

Άλλοι προσιτοί προορισμοί στην Ευρώπη είναι το Βουκουρέστι στη Ρουμανία, όπου ένα ταξίδι μιας εβδομάδας κοστίζει κατά μέσο όρο 1,894 δολάρια, και η Κρακοβία, στην Πολωνία, όπου ένα ταξίδι μιας εβδομάδας κοστίζει κατά μέσο όρο 1.938 δολάρια. Στον αντίποδα, οι πιο ακριβοί προορισμοί στην Ευρώπη είναι το Εδιμβούργο στη Σκωτία το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία καθώς και το Λονδίνο και η Ζυρίχη.

Δείτε το παρακάτω διάγραμμα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος των ευρωπαϊκών ταξιδιωτικών αυτό το καλοκαίρι.





iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *