Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αυτοανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Σαν σήμερα 5/4)

1963 ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ απένειμε το βραβείο Φέρμι στον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ για τις έρευνές του στην πυρηνική ενέργεια.

1933 το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης επέκρινε τη Νορβηγία για την κατοχή των εδαφών της Ανατολικής Γροιλανδίας.

1926 ο Θεόδωρος Πάγκαλος αυτοανακηρύχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διατηρώντας ταυτόχρονα και την πρωθυπουργία. Μέχρι την ανατροπή του, τον Αύγουστο του 1926, διέλυσε την Εθνοσυνέλευση, κατάργησε την ελευθεροτυπία, εξόρισε πολιτικούς και στρατιωτικούς του αντιπάλους, ενώ έλαβε και ορισμένα εντυπωσιακά μέτρα, όπως η καταδίκη σε θάνατο καταχραστών του δημοσίου χρήματος και η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Θεαματικότερο όλων, ήταν η διάταξη που όριζε το μήκος της φούστας των γυναικών.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 5/4
1928 Ο Αμερικανός τραγουδιστής Tony Williams (Anthony Williams 1928-1992) γεννήθηκε στο Ελίζαμπεθ του Νιου Τζέρσεϊ. Είναι δημοφιλής από την συμμετοχή του στο Αμερικάνικο R&B, soul και rock'n'roll συγκρότημα The Platters από το 1950 έως το 1961 που αντικαταστάθηκε από τον Sonny Turner. Μαζί τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες '50 και '60 με τραγούδια όπως τα "Only You (And You Alone)",  "The Great Pretender", "You'll Never Never Know" καθώς και ένα από τα πιο δημοφιλή με την φωνή του "Smoke Gets in Your Eyes" το οποίο ανέβηκε στην πρώτη θέση των Βρετανικών και Αμερικάνικων single charts το 1959. Το όνομα του γράφτηκε μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος στο Rock and Roll Hall of Fame το 1990.

1950 Η τραγουδίστρια των ABBAAgnetha Faltskog (Agnetha Åse Fältskog) γεννήθηκε στο Jonkoping της Σουηδίας. Το 1968 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο "Agnetha Fälstkog", το οποίο έφτασε στην κορυφή των Σουηδικών Chart. Λίγο αργότερα το 1971 ενσωματώθηκε στους ABBA όπου και παρέμεινε μέχρι την διάλυση τους το 1983. Μαζί με το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από τριακόσια εβδομήντα εκατομμύρια δίσκους.




Αθλητισμός 5/4

5/4/2009 Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ηρακλή κατακτά την δεύτερη θέση του Indesit Champions League χάνοντας στον τελικό του Final Four από την Τρεντίνο με 1-3 (12-25, 25-21, 26-24, 25-22) στην Πράγα. Ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ ανακυρύσσεται καλύτερος υποδοχέας της διοργάνωσης.

5/4/2009 Ο Βλάσης Μάρας κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο με 15,375 βαθμούς στο 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται στο Μιλάνο και γίνεται ο πρώτος αθλητής που φτάνει τα τέσσερα χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια στο συγκεκριμένο όργανο. Στην ίδια διοργάνωση, ο Λευτέρης Κοσμίδης με 15,350 βαθμούς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο έδαφος, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του 2007.

5/4/2009 H γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΒ νικά 12-9 την Οριτζόντε Κατάνια στον τελικό του Final Four στο Κίρισι της Ρωσίας και στέφεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι κοπέλες της Αλεξίας Καμμένου παίρνουν έτσι ρεβάνς για τον περυσινό χαμένο τελικό από τις Ιταλίδες στην Κατάνια και φέρνουν το Κύπελο στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια.


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *