Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Διεξάγεται το 6ο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαραθωνίου της IAAF στην Αθήνα (Σαν σήμερα 9/4)

1953η είδηση που κυριαρχούσε στην Ελλάδα και στο ευρύ επιστημονικό κόσμο ήταν η αναγγελία των γάμων του διαπρεπή εφευρέτη της πενικιλλίνης Αλεξάντερ Φλέμινγκ και της ελληνίδας
συνεργάτιδάς του Αμαλίας Κατσούρη.

1923η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε προς τους Συμμάχους και την Κοινωνία των Εθνών για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν Έλληνες, αιχμάλωτοι των Τούρκων.

1994αμερικανικά, γαλλικά και βελγικά στρατεύματα έφτασαν στη Ρουάντα για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ξένων από τη χώρα, που μαστιζόταν από φυλετικές συγκρούσεις.









Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Moυσική 9/4
1932 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος rockabilly τραγουδιστής Carl Perkins (Carl Lee Perkins 1932-1998), γνωστός και ως "The King of Rockabilly" γεννήθηκε στο Τιπτονβιλ του Τενεσί. Γνώρισε επιτυχία όταν την 1η Ιανουαρίου του 1956 κυκλοφόρησε το τραγούδι "Blue Suede Shoes". Το 1987 για την προσφορά του στη μουσική, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Τραγούδια του ερμήνευσαν οι Elvis PresleyThe BeatlesJohnny CashJimi Hendrix κ.α.

1966 Ο Percy Sledge κυκλοφορεί το τραγούδι "When A Man Loves A Woman". Ηχογραφήθηκε το Φεβρουάριο στα Norala Sound Studio στο Σέφιλντ της Αλαμπάμα. Σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των Billboard Hot 100 και R&B singles charts.




Αθλητισμός 9/4
9/4/2010Την τελευταία του πνοή αφήνει ο 31χρονος κωπηλάτης του ΝΑΟ Κέρκυρας Διονύσης Νικολούζος, που επρόκειτο να αγωνιστεί στις 11/4 στο πλαίσιο του 76ου Πανελληνίου πρωταθλήματος, κατά τη διάρκεια της προπόνησής του στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

9/4/1995Διεξάγεται το 6ο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαραθωνίου της IAAF στην Αθήνα. Νικητής στους άνδρες ο Κενυάτης Douglas Wakihuri με 2:12.01 και στις γυναίκες η Ρουμάνα Anuta Catuna με 2:31.10. Πρώτοι από τους Έλληνες, ο Σπύρος Ανδριόπουλος (28ος) και η Μαρία Πολύζου (41η)

9/4/1988Ο Alan Shearer της Σαουθάμπτον γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής (17 ετών και 240 ημερών) που σημειώνει χατ-τρικ σε αγώνα της Α’ Κατηγορίας εναντίον της Άρσεναλ

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *