Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο

Απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη που αντιμετωπίζει σοβαρές ψυχικές διαταραχές. Την είδηση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης. Όπως είπε ο ίδιος σε τηλεοπτικό σταθμό, είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης με την κυρία Σταμάτη, η οποία του επανέλαβε τη δραματική κατάσταση που νιώθει στο ίδρυμα. Όπως η ίδια είχε πολλάκις επαναλάβει, ήθελε να γυρίσει πίσω στο παιδί της. "Εγώ δεν πρόκειται να πεθάνω τρελή και εγκαταλελειμμένη στο Δρομοκαΐτειο. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στο παιδί μου. Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη", ήταν τα λόγια της στο τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη απορρίφθηκε το αίτημα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση. Στην αίτησή της - επικαλούμενη τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει με "ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο" - ισχυρίζεται πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα, ενώ θέτει ξανά το γεγονός ότι το 8χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του.


"Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου" ανέφερε.

Το δικαστήριο ωστόσο, απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της με σκεπτικό ότι είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Παράλληλα, απορρίφθηκε και το αίτημα αποφυλάκισης της λογίστριας Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, η οποία επίσης κρατείται ως καταδικασμένη πρωτόδικα σε πολυετή κάθειρξη για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Η Βίκυ Σταμάτη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο φρουρούμενη από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος, στις 5.45 το πρωί, οπότε ενημερώθηκε και η αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό της.

Οι πρώτες πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για απόδραση από το παράθυρο.


Άγνωστες οι συνθήκες απόδρασης

Με δηλώσεις του πάντως στο Mega ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ιδρύματος Ισίδωρος Πρώιος διευκρίνισε ότι η Βίκυ Σταμάτη φρουρείτο επί 24ωρου βάσεως σε τρεις βάρδιες.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε η απόδραση να έγινε από την μπαλκονόπορτα και κατά την αλλαγή της φρουράς. Παρ' όλα αυτά επανέλαβε ότι οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες απέδρασε παραμένουν άγνωστες.


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *