Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ελεύθερη είσοδος σήμερα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους!

Με ελεύθερη είσοδο λειτουργούν σήμερα, Σάββατο, τα μουσεία κι οι αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και λίγο πριν αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων ώστε να πλησιάσουν τις αντίστοιχες που ισχύουν στην Ευρώπη, όπως επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας, Νίκος Ξυδάκης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών έχει καθιερωθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), το οποίο κάθε χρόνο προτείνει ένα συγκεκριμένο θέμα για την ανάδειξη του νοήματός της. Στο πλαίσιο αυτό διεξάγονται εκδηλώσεις από τις εθνικές και διεθνείς επιστημονικές επιτροπές του Συμβουλίου, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της Πολιτείας για θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φέτος, που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του ICOMOS, το πεδίο των δράσεων είναι ευρύ και αφορά ποικίλες πτυχές της προστασίας και ανάδειξης της αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πάντως, για όσους δεν προλάβουν να επισκεφθούν σήμερα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, η επόμενη ευκαιρία για πρόσβαση με ελεύθερη είσοδο θα έχουν σε ένα μήνα ακριβώς, στις 18 Μαϊου, οπότε κι εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.


thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *