Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Πιστεύουν οι Έλληνες στον Θεό; - Τι δείχνει πρόσφατη έρευνα

Κατά 34% έχει μειωθεί το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν θρησκευόμενοι από το 2006 μέχρι σήμερα, όπως καταγράφει έρευνα της Κάπα Research, που δημοσιεύει Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 74,2% των Ελλήνων πιστεύουν στον Θεό, το 62,5% στο μάτι, το 41,4% στα θαύματα, το 37,8% στην ύπαρξη εξωγήινων και το 31,8% στη Δευτέρα Παρουσία.

Eπιπλέον κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι Ελληνες που παλαιότερα αντιμετώπιζαν το Πάσχα ως μια ευκαιρία για διακοπές και ξεκούραση, δηλώνουν τώρα ότι θα το περάσουν στο σπίτι, προφανώς λόγω της κακής οικονομικής κατάστασής τους.

Ωστόσο, το Πάσχα παραμένει για αυτούς η περίοδος με τη μεγαλύτερη θρησκευτική κατάνυξη, αλλά και η γιορτή που τους φέρνει πιο κοντά στην Εκκλησία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *