Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Κράμπες: Γιατί εκδηλώνονται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Οι κράμπες είναι ακούσιες και συχνά επώδυνες συσπάσεις των μυών. Οι πιο συνηθισμένες κράμπες είναι αυτές που εκδηλώνονται στα πόδια, μπορεί όμως να εκδηλωθούν και στα χέρια, τον βραχίονα, την κοιλιά και το θώρακα.


Αίτια

Οι μυϊκές κράμπες συνήθως εκδηλώνονται όταν ένα μυς είναι καταπονημένος ή τραυματισμένος. Όταν γυμνάζεστε χωρίς να έχετε καταναλώσει αρκετά υγρά (είστε αφυδατωμένος) ή όταν έχετε χαμηλά επίπεδα μετάλλων, όπως καλίου ή ασβεστίου, είστε περισσότερο επιρρεπείς στο να έχετε μια μυϊκή σύσπαση. Οι μυϊκές κράμπες μπορούν να εκδηλωθούν σε οποιαδήποτε φάση, ακόμη και στον ύπνο, το πιθανότερο όμως είναι να συμβούν όταν αθλείστε.


Κράμπες μπορούν επίσης να προκληθούν από:

-Αλκοολισμό
-Υποθυρεοειδισμό
-Νεφρική ανεπάρκεια
-Εγκυμοσύνη


Αντιμετώπιση

Αν πάθετε κράμπα, η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να σταματήσετε τη δραστηριότητά σας και να προσπαθήσετε να τεντώσετε τον επηρεασμένο μυ. Στη συνέχεια κάνετε ήπιες μαλάξεις. Η θερμότητα θα χαλαρώσει το μυ όταν ξεκινά ο σπασμός. Εάν εξακολουθείτε να πονάτε, μπορείτε να πάρετε κάποιο αναλγητικό. Εάν οι μυϊκές κράμπες είναι σοβαρές, ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει κάποιο μυοχαλαρωτικό φάρμακο. Εάν εκδηλώνετε συχνά κράμπες, πρέπει να κρατάτε καλά ενυδατωμένο τον οργανισμό σας, πίνοντας άφθονο νερό, αλλά και ενεργειακά ποτά, που αναπληρώνουν τα χαμένα μέταλλα. Καταναλώστε επίσης χυμό πορτοκαλιού και μπανάνες που αποτελούν σημαντικές πηγές καλίου.


Πηγή: www.onmed.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *