Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

IALMOPIA LIVE: Παρουσία του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου το χθεσινό (10/6) Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πραγματοποιήθηκε χθες (10/6) βράδυ η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Τη συνεδρίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος
Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος κι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθανάσιος Επιτροπάκης.


Η παρουσία των δύο αρχόντων του Δήμου Πέλλας μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς τη χθεσινή συζήτηση στην αίθουσα συνεδριάσεων άνοιξε το έκτακτο θέμα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κάμπου Ν. Πέλλας, της οποίας Πρόεδρος είναι ο κύριος Στάμκος. Ο Δήμαρχος Πέλλας μίλησε για την απόφαση να υπαχθεί η εταιρεία σε καθεστώς εκκαθάρισης, καθώς τα χρέη της σε ΔΟΥ και ΙΚΑ, μαζί με τις προσαυξήσεις, φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 700.000 ευρώ. Στο χρέος αυτό, η συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας ανέρχεται στο 9%, ήτοι περίπου 63.000 ευρώ.
Ο Γρηγόρης Στάμκος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο



Μετά την αποχώρηση των επισκεπτών, το σώμα απασχόλησε το μείζον θέμα της άμεσης σφράγισης όλων των περιφραγμένων παιδικών χαρών, που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Δήμου Αλμωπίας. Σύμφωνα με νόμο που ισχύει από το 2014, όλοι οι Δήμοι της χώρας οφείλουν να προβούν στην παραπάνω ενέργεια, καθώς οι χώροι αναψυχής των παιδιών πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα ανέβασε τους τόνους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια, το σώμα συνέχισε με τη συζήτηση των υπόλοιπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. 

Τη βραδιά σημάδεψε ο εντονότατος διάλογος μεταξύ του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου και του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης Χρήστου Χουρσόγλου, που ουσιαστικά θέτει τον πρώην αντιδήμαρχο εκτός της πλειοψηφικής παράταξης του Δήμου.
Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου



Να σημειώσουμε επίσης την παρουσία στα έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων του νέου Προέδρου της Τ.Κ. Νερόμυλων, Αναστάσιου Μαλιαρού, καθώς και του απερχόμενου Προέδρου, Σίμου Βαλόκη. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, όλοι ευχαρίστησαν τον κύριο Βαλόκη για την προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση κι ευχήθηκαν τα καλύτερα στον κύριο Μαλιαρό για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.
Ο Αναστάσιος Μαλιαρός δίπλα στον Σίμο Βαλόκη



Ενημερωθείτε εκτενέστερα για τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο στις επόμενες αναρτήσεις μας.


Δείτε εικόνες από τη χθεσινή συνεδρίαση, μέσα από το φωτογραφικό φακό του ialmopia

















ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *