Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Η χούντα των συνταγματαρχών προχωρεί στην κατάργηση της μοναρχίας (Σαν σήμερα 1/6)

1973 Η χούντα των συνταγματαρχών προχωρεί στην κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα.

1997 πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ελληνικού εμπορικού στόλου, Γεώργιος Λιβανός.

1945 κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ιάπωνες εγκατέλειψαν το νησί Οκινάβα, μετά από 82 ημέρες μαχών με τους Αμερικανούς.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 1/6
1947 Ο Βρετανός κιθαρίστας Ronnie Wood (Ronald David Wood) γεννήθηκε στο Χίλινγκτον της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα συγκροτήματα The BirdsThe Jeff Beck GroupThe Faces αλλά κυρίως από τους The Rolling Stones. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα μετά την αποχώρηση του Mick Taylor το 1974 και παραμένει μέχρι σήμερα. Εκτός των Rolling Stones έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι PrinceBob DylanDavid BowieEric ClaptonBo DiddleyRingo StarrAretha Franklin κ.α. Έχει κυκλοφορήσει συνολικά δεκατέσσερα σόλο άλμπουμ. Θεωρείται ένας από τους σπεσιαλίστες της τεχνικής slide.

1959 Ο Βρετανός μουσικός Alan Wilder (Alan Charles Wilder) γεννήθηκε στο Χάμερσμιθ του Λονδίνου. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Depeche Mode από το 1982 έως και το 1995. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα, την ημέρα που έκλεινε τα τριάντα έξι του χρόνια, ασχολείται αποκλειστικά με το μουσικό project Recoil.

1974 Η Καναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Alanis Morissette γεννήθηκε στην Οτάβα του Οντάριο του Καναδά. Έχει κερδίσει δύο American Music Awards, δώδεκα Juno Awards και επτά Grammy Awards. Κέρδισε την προσοχή της διεθνούς μουσικής κοινότητας με την κυκλοφορία του τρίτου της άλμπουμ με τίτλο "Jagged Little Pill" που περιείχε επιτυχίες όπως τα "You Oughta Know", "Ironic" κ.α. Έχει κυκλοφορήσει οκτώ στούντιο άλμπουμ. Δημοφιλή τραγούδια της: "Thank U", "I Was Hoping", "Hands Clean", "Underneath" κ.α.

Αθλητισμός 1/6
1/6/2009 Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε συνέντευξη Τύπου, αποχαιρετά επισήμως την ενεργό δράση σε ηλικία 36 ετών. Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε τα τελευταία 13 χρόνια, είχε 341 εμφανίσεις και σημείωσε 127 γκολ.

1/6/2001 Η Εθνική Ελλάδος βόλεϊ νικά για πρώτη φορά στην ιστορία της τη Ρωσία εκτός έδρας (1-3) στα πλαίσια του World League

1/6/1997 Ολοκληρώνονται οι αγώνες του 10ου FINA CUP (Παγκοσμίου Κυπέλλου Πόλο) στην Αθήνα. Η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη στον κόσμο αφού χάνει στον τελικό από τις ΗΠΑ με 5-8

1/6/1992 Ο Βόσνιος προπονητής Ίβιτσα Όσιμ υπογράφει με τον Παναθηναϊκό. Θα μείνει στην τεχνική ηγεσία του τριφιλιού μέχρι τις 16/3/1994



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *