Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση του Δήμου Αλμωπίας για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

Μετά τη διαπίστωση ότι πολλοί εκ των κατοίκων του Δήμου μας δηλώνουν άγνοια του Ν.2130/23-04-1993 (Φ.Ε.Κ. Α’) που αφορά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) και το οποίο εισπράττεται από τον οικείο Δήμο μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η. και λαμβανομένου υπόψη την πρόσφατη υλοποίηση δηλώσεων κτηματολογίου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας και τυχόν τροποποιήσεις (χρήσεων , τετραγωνικών μέτρων κ.α.) των περιουσιακών στοιχείων των υπόχρεων τις οποίες οφείλουν να δηλώσουν και στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου μας, κρίθηκε σκόπιμο -για την καλύτερη δική σας εξυπηρέτηση- να σας ενημερώσουμε για τα εξής:


  • Και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα οφείλουν να καταβάλουν Τ.Α.Π.
  • Ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο, για το οποίο έγινε διακοπή ρεύματος στη Δ.Ε.Η., πρέπει υποχρεωτικά εντός 2μήνου να δηλωθεί στον οικείο Δήμο, διότι υποχρεούται σε καταβολή Τ.Α.Π. ακόμη και αν δεν έχει πλέον ρεύμα.
  • Μετά την πάροδο της επταετίας (7ετίας) από την έκδοση της οικοδομικής άδειας, κάθε ακίνητο (περατωμένο ή ημιτελές) υποχρεούται σε καταβολή Τ.Α.Π.
  • Τα πάσης φύσεως ακίνητα (κτίσματα ή οικόπεδα) υπόκεινται σε Τ.Α.Π.



Πληροφορίες- εξυπηρέτηση κοινού: 


Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση. Παρακαλώ επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, με το Γραφείο Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Αλμωπίας ή επισκεφθείτε το, αρμόδια υπάλληλος Σαμάντη Σοφία, τηλ.: 2384350278 & email: sofia.dimosalmopias@gmail.com , προκειμένου να ενημερωθείτε για όλα τα απαιτούμενα έγγραφα-δικαιολογητικά–Αίτηση, για την ταχύτερη διεκπεραίωση της υπόθεσής σας.



Δήμος Αλμωπίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *