Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Γιάννης Σηφάκης για την υπουργική απόφαση για τη Βεγορίτιδα: ''Προστατεύσαμε το παρόν και το μέλλον της λίμνης''

Μετά από δίμηνους αγώνες του συλλόγου προστασίας της Βεγορίτιδας, των συλλόγων Άρνισσας – Αγ. Παντελεήμονα ,του ΤΔ Αγ. Παντελεήμονα , των Δήμων Έδεσσας και Σκύδρας, του συλλόγου εργαζομένων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ της ΔΕΗ στο υδροηλεκτρικό Άγρα, περιβαλλοντικών συλλόγων κ.α. τελικά δόθηκε λύση από την κυβέρνηση στο πολύ σοβαρό θέμα προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας. 

Τα συμφέροντα και η διαπλοκή ηττήθηκαν, η λίμνη θα προστατευτεί, θα αφεθεί να ανεβάσει την στάθμη της και να λειτουργήσει σαν φυσικό οικοσύστημα βοηθώντας την βιώσιμη ανάπτυξη Πέλλας και Φλώρινας. 

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση απαράδεκτων πρακτικών που δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθούν από μέρους τμημάτων της αυτοδιοίκησης. Η αυτοδιοίκηση οφείλει να προστατεύει τους φυσικούς πόρους σαν πηγή ζωής και πλούτου και να μην τους θέτει σε κίνδυνο έναντι συμφερόντων. 

Ακόμη η απόφαση αυτή ακυρώνει πλήρως τα σχέδια καθοδηγημένων «περιβαλλοντοκτόνων» δήθεν περιβαλλοντικών μελετών που είχαν «εκπονηθεί» από τον Δήμο Αμυνταίου για καθορισμό ανώτερης στάθμης στο υψόμετρο 515,50 m καθηλώνοντας την λίμνη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο διηνεκές.

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, που βρέθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα και δέχτηκε γκαιμπελικού τύπου προσωπικές επιθέσεις σε αυτόν τον αγώνα του εκφράζει την πλήρη ικανοποίηση του για την απόφαση του Υπουργού και ζήτησε να γίνει άμεσα εκτελεστή. Δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προασπίζει τις προσπάθειες των φορέων και των πολιτών για την ουσιαστική προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας και κάθε άλλου φυσικού οικοσυστήματος της Πέλλας που δίνει προστιθέμενη αξία στην περιοχή και μπορεί να συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη στα πλαίσια της πολιτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής.


Η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για τη λίμνη:

Κλείνει το θυρόφραγμα της Βεγορίτιδας προς Άγρα
Ορίζεται προσωρινή ανώτερη στάθμη η στάθμη των δεξαμενών του βιολογικού καθαρισμού ΤΚ Αγ. Παντελεήμονα
Το θυρόφραγμα θα ανοίγει σε υψόμετρο 1,00 m κάτω από τις δεξαμενές του βιολογικού καθαρισμού της ΤΚ Αγ. Παντελεήμονα ( 521 m απόλυτο υψόμετρο)




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *