Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Μη επανασύσταση της υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Έδεσσας

Ομόφωνα ψηφίστηκε η μη επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Έδεσσας την Παρασκευή 29/5, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.

Στην εισήγηση του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δαλκαλίτσης Γιώργος ανέφερε ότι «Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να αποφασιστεί η μη επανασύσταση Υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας. Στην περίπτωση αυτή οι θέσεις δημοτικών αστυνομικών που είχαν επανασυσταθεί καταργούνται και όσοι τις κατείχαν κατατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες των οικείων δήμων με βάση τα τυπικά τους προσόντα είτε και εφόσον έχουν τοποθετηθεί λόγω άλλης ρύθμισης (π.χ. εξαίρεσης από τη διαθεσιμότητα, ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα, μετάταξη κ.λπ.) σε θέση άλλου κλάδου μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις αυτές εφόσον το επιθυμούν ή με αίτηση που κατατίθεται μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την δημοσιοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου […] Στην περίπτωση μη επανασύστασης κατά τα προαναφερόμενα της Δημοτικής Αστυνομίας παρέχεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια με απόφασή τους να καθορίζουν τις αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης τους (κατάληψη πεζοδρομίων, εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου κ.λπ.) και δεν θα ασκούνται από την Ελληνική Αστυνομία, τις Διευθύνσεις και τους επιφορτιζόμενους διοικητικούς υπαλλήλους που θα τις ασκούν, με ταυτόχρονη αποτύπωσή τους στους Εσωτερικούς Οργανισμούς Λειτουργίας των δήμων.»

Επίσης, ανέφερε ότι από τους είκοσι υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μόνο δέκα υπέβαλαν αίτηση για να επανέλθουν στο Δήμο Έδεσσας, όπου ο αριθμός αυτός, καθιστά προβληματική και μη αποτελεσματική τη λειτουργία εκ νέου της Δημοτικής Αστυνομίας, με το σύνολο των αρμοδιοτήτων που είχε.

Τέλος, τόνισε ότι κατά την υποβολή των αιτήσεων τους, οι υπάλληλοι εξέφρασαν την επιθυμία για την τοποθέτηση τους σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα.



Δήμος Έδεσσας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *