Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η μάχη στο Κλειδί (Σαν σήμερα 29/7)

1969 θεμελιώθηκε το εργοστάσιο αφαλάτωσης του νερού στην Ερμούπολη της Σύρου.

1014 Η μάχη στο Κλειδί: Ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος και ο στρατηγός του Νικηφόρος Ξιφίας, όχι μόνο συντρίβουν τον τσάρο των Βουλγάρων Σαμουήλ, αλλά τυφλώνουν έναν προς έναν τους 15.000 αιχμαλώτους τους.

1829 Ο Ιωάννης Καποδίστριας διανέμει σε ακτήμονες 200.000 στρέμματα εθνικής γης.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 29/7
1953 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και κιθαρίστρια Patti Scialfa (Vivienne Patricia Scialfa) γεννήθηκε στο Ντιλ του Νιου Τζέρσεϊ. Είναι μέλος της E Street Band από το 1984 και παντρεμένη με τον Bruce Springsteen, με τον οποίο έχουν τρία παιδιά. Έχει κυκλοφορήσει τρία σόλο άλμπουμ, τα "Rumble Doll" (1993), "23rd Street Lullaby" (2004) και "Play It As It Lays" (2007).

1974 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Cass Elliot (Ellen Naomi Cohen 1941-1974) βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα στο οποίο έμενε προσωρινά στο Λονδίνο σε ηλικία 32 ετών. Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή. Η  Elliot  είχε μόλις πραγματοποιήσει δύο εβδομάδες πετυχημένων εμφανίσεων στο Palladium της Oxford Street. Ήταν δημοφιλής για την συμμετοχή της στο συγκρότημα The Mamas And The Papas. Η φωνή της ακούγεται σε μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος όπως "California Dreamin'" και "Monday Monday". Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε πετυχημένη σόλο καριέρα. Μεγάλη της επιτυχία, η επανεκτέλεση του δημοφιλούς τραγουδιού "Dream a Little Dream", στο ομότιτλο άλμπουμ της του 1968. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.


  



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *