Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Νίκος Ρίζος: ''Μια νίκη που την ετοίμαζαν πέντε χρόνια''

Σημαντικότερο σε μια νίκη, είναι να ξέρεις τι να την κάνεις. 

Μια νίκη που ετοίμαζαν πέντε χρόνια .Θα έπρεπε λοιπόν να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ ο κύριος Τσίπρας στου κυρίους Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη φυσικά.

Πέντε χρόνια ο Ελληνικός λαός έχασε το 25% από το εισόδημα του , υπερφορολογήθηκε ,έχασε την δουλειά του, περιθωριοποιήθηκε και φυσικά μίσησε την Ευρώπη . Γιατί κάθε φορά που οι κυβερνήτες καλούνταν σε αναδιαμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και σε μεταρρυθμίσεις ,για να αλλάξει η χώρα, για να γίνει παραγωγική ,αυτάρκης και κατά μεγάλο ποσοστό αυτόνομη ,οι πολιτικοί ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και έπειτα της ΝΔ κώφευαν έναντι των εταίρων για να προστατέψουν την εύφορη κοιλάδα, δηλαδή τα κομματικά ρουσφέτια που νομίζουν ότι το Δημόσιο είναι ένα ασφαλές λιμάνι που μόνο σκοπό έχει να τρέφει κάποιους· ανεξαρτήτως σε τι νόμισμα τους πληρώνει. Έτσι έκαναν στον μέγιστο βαθμό οι κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΛΕΛ, διορίζονταν τους ημετέρους και φυσικά οποιονδήποτε πασόκο έκανε δήλωση μεταμέλειας και τους βοήθησε προεκλογικά. Ας ξεχάσουμε για λίγο ότι οι κοινωνικές καταστροφές είναι το άθροισμα πολλών «μικρών κακών». Το σημαντικό είναι ότι το δημοψήφισμα ανέδειξε μια νέα τομή της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή δεν είναι πολιτική, δεν είναι ταξική. Είναι τομή οπισθοδρόμησης. Είναι από τη μία μεριά αυτοί που – λίγο ,πολύ- βολεύτηκαν στο προηγούμενο σάπιο σύστημα, που θέλουν τη βολή τους σε βάρος των άλλων. Αυτοί δεν είναι Αριστεροί ή Δεξιοί. Είναι το άθροισμα των βολεμένων ,της οπισθοδρόμησης, όπως φαίνεται και στη μεγάλη συμμαχία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να σημειώσουμε ότι μόνο ως συντηρητική συμμαχία μπορεί να νοηθεί αυτό το κυβερνητικό σχήμα ακροαριστερών με ακροδεξιούς. Από την άλλη μεριά είναι οι νέοι Έλληνες των ανοιχτών οριζόντων. Είναι όσοι ζουν και εργάζονται στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον. Γι’ αυτούς «το κακό» με τις κλειστές τράπεζες και την παύση των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι μεγάλο. Χάνουν ένα κομμάτι του κόσμου, χάνουν προοπτικές. Είναι πως για κάποια παιδιά, για τους νέους που περιμένουμε να τραβήξουν το κάρο της οικονομίας μπροστά, οι ορίζοντες απλά δεν υπάρχουν. Πάρα σε ουρές μπροστά σε ΑΤΜ και σε αδυναμία να εξάγουμε και να εισάγουμε οτιδήποτε !

Είναι αλήθεια, βέβαια, ότι η όλη μεθόδευση του δημοψηφίσματος ήταν άθλια και μάλιστα την κατήγγειλε το Συμβούλιο της Ευρώπης. Είναι σαφές ότι τα πάντα γύρω από το δημοψήφισμα αποσκοπούσαν στην υφαρπαγή της ψήφου του εκλογικού σώματος: από το χρονικό διάστημα που δόθηκε στον κόσμο για να καταλάβει και να αποφασίσει μέχρι τη διατύπωση του ερωτήματος και το ανύπαρκτο της ουσίας του. Είπε πολύ εύστοχα ο Πέτρος Τατσόπουλος το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν :θέλεις να είσαι πλούσιος και όμορφος ή φτωχός και άσχημος .Ο κόσμος επέλεξε το πρώτο κατά 60% ,Όσο για το 40% υπομονή και κουράγιο γιατί αυτό θα είναι που θα κληθεί να βάλει πλάτη ,αυτό το 40 φτωχό και άσχημο . 

Όσο για τον κύριο Βαρουφάκη του προτείνω να δει την αμερικάνικη κωμωδία ο δικτάτορας, του μοιάζει πολύ ο πρωταγωνιστής !!!!!!!

Σημαντικότερο σε μια νίκη, είναι να ξέρεις τι να την κάνεις. 


Νίκος Ρίζος

Το Ποτάμι Αλμωπίας


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *