Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Γιάννης Σηφάκης: Συναντήσεις με τις μεταποιητικές βιομηχανίες, με συνεταιρισμούς και Ομάδες παραγωγών στην Πέλλα

Συναντήσεις με τις μεταποιητικές βιομηχανίες αγροτικών προϊόντων

Συναντήσεις με τις διοικήσεις των μεταποιητικών βιομηχανιών «Κρόνος» και «Πρ. Παυλίδης ΑΕ» πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τους κ.κ. Λευτέρη Σαϊτη και Βασίλη Σαϊτη από τον «Κρόνο» και Πρόδρομο Παυλίδη και τους τρείς γιούς του ( Παύλο, Χρήστο και Γιάννη) από την «Πρ.Παυλίδης ΑΕ». 

Στις συζητήσεις με τους μεταποιητές ο βουλευτής επισήμανε αρχικά την σπουδαιότητα ύπαρξης σοβαρών μεταποιητικών βιομηχανιών αγροτικών προϊόντων στην Πέλλα και την Ημαθία. Τόσο όσον αφορά την απορρόφηση αγροτικών προϊόντων όσο και όσον αφορά τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους και την πρώτη θέση που κατέχουν στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Ακόμη την εγχώρια προστιθέμενη αξία που παρέχουν στα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας και Ημαθίας και την απασχόληση που προσφέρουν σε εκατοντάδες πολίτες. 

Ενημερώθηκε για την φετινή παραγωγή και τα προβλήματα που προέκυψαν ζητώντας από τους μεταποιητές να εξαντλήσουν τα περιθώρια που υπάρχουν για να εξασφαλιστούν οι υψηλότερες δυνατές τιμές για τους παραγωγούς με βάση και τις μειωμένες φετινές ποσότητες του συμπύρηνου ροδάκινου. 

Ακόμη εξέφρασε την άποψη του ότι η καλύτερη οργάνωση των αγροτών μέσω των Ομάδων Παραγωγών και ενδεχομένως Ένωσης ή Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Πέλλας θα βοηθούσε στην καλύτερη συνεργασία των αγροτών με την μεταποίηση, στην έγκαιρη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και στις όποιες αναγκαίες αλλαγές στην διαδικασία της παραγωγής, στις αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών κλπ. 

Άκουσε τα προβλήματα της μεταποίησης ( Τράπεζες, έλεγχοι στα σημεία συγκέντρωσης ροδακίνων κλπ ) και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για την βελτίωση της κατάστασης. 


Συναντήσεις με συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγωγών 

Ο βουλευτής επισκέφτηκε δεκάδες συνεταιρισμούς και σημεία συγκέντρωσης ροδακίνων, κυρίως στην Αλμωπία, και συνομίλησε με συνεταιριστές και αγρότες ( Αριδαία, Τσάκοι, Μηλιά, Ριζοχώρι, Φιλώτεια κλπ ).

Ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα της φετινής αγροτικής παραγωγής και τις δυσκολίες των αγροτών. Κυρίως στο επιτραπέζιο ροδάκινο αλλά και στις τιμές για το συμπύρηνο ( με βάση και τη μειωμένη φετινή παραγωγή). 

Ενημέρωσε τους αγρότες για τις ενέργειες της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και τον σχεδιασμό που υπάρχει για μέτρα με θετικό κοινωνικό πρόσημο για την αντιστάθμιση των αντικοινωνικών μέτρων από την συμφωνία. 

Τα φορολογικά μέτρα μετακινήθηκαν για μετά το 2017 με στόχο να βρεθούν ισοδύναμα και να προωθηθούν δίκαιες ρυθμίσεις ιδιαίτερα για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. 

Ακόμη ενημέρωσε τους αγρότες για το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την δωρεάν διανομή και χυμοποίηση οπωροκηπευτικών που θα ξεκινήσει την 01.08.2015 για φιλανθρωπικούς σκοπούς ( 20.900 τόνοι ροδάκινα και νεκταρίνια κλπ) και τους παρότρυνε να ενημερωθούν πλήρως από τις Διευθύνσεις Γεωργίας (ΔΑΟΚ) για τις λεπτομέρειες του. 



Γιάννης Σηφάκης
Βουλευτής Ν. Πέλλας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *