Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ο Αλ Καπόνε στις φυλακές του Αλκατράζ (Σαν σήμερα 19/8)

1942 Διαλύονται Βουλή και Γερουσία στην Ελλάδα. Οι εκλογές των δυο σωμάτων προκηρύσσονται για τις 25 Σεπτεμβρίου.

1960 Η Σοβιετική Ένωση θέτει σε τροχιά γύρω από τη Γη το διαστημόπλοιο «Σπούτνικ 5». Μεταφέρει δύο σκυλάκια -τη Μπέλκα και τη Στρέλκα- και τρία ποντίκια.

1973 ο χουντικός Γεώργιος Παπαδόπουλος ορκίστηκε πρόεδρος της Ελλάδας μετά την κατάργηση της μοναρχίας και ήρε το στρατιωτικό νόμο, που ήταν σε ισχύ από το 1967. Ανετράπη με πραξικόπημα το Νοέμβριο.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 19/8
1945 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Ian Gillan γεννήθηκε στο Hounslow του Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Hard Rock συγκρότημα Deep Purple . Υπήρξε επίσης τραγουδιστής για τους Black Sabbath . Στη Rock opera " Jesus Christ Superstar " του Andrew Lloyd Webber , δάνεισε την φωνή του στον ρόλο του Ιησού. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Hard Rock/Heavy Metal τραγουδιστές όλων των εποχών. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: " Child in Time ", " Black Night ", " Fireball ", " Strange Kind of Woman ", " Smoke on the Water " κ.α.

1963 Ο Σουηδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, μέλος του Glam Metal συγκροτήματος Europe , Joey Tempest (Rolf Magnus Joakim Larsson) γεννήθηκε στην Στοκχόλμη.

Αθλητισμός 19/8
1909Γίνεται ο πρώτος αγώνας στην πίστα της Ινδιανάπολης
1952Ο Κλεάνθης Μαρόπουλος, ο 33χρονος ξανθός μέσος της ΑΕΚ αποχωρεί από την ενεργό δράση, αλλά θα παραμείνει στην ομάδα. Με την εθνική ομάδα αγωνίστηκε 10 φορές και σκόραρε ένα γκολ, ενώ έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της με την Παλαιστίνη (3-1 στο Τελ Αβίβ) στις 21/1/1938 
1958Ξεκινά το 6ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στη Στοκχόλμη. Η Γερμανία εμφανίζεται για πρώτη φορά χωρισμένη. Το καθεστώς αυτό θα διατηρηθεί μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου (9/11/1989)

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *