Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Η εκκένωση της Κωνσταντινούπολης (Σαν σήμερα 23/8)

1923 άρχισε η εκκένωση της Κωνσταντινούπολης από τα συμμαχικά στρατεύματα, μετά την επικύρωση της Συνθήκης της Λωζάνης από την Εθνοσυνέλευση της Άγκυρας. Επίσης, άρχισε
η εκκένωση των νησιών Ίμβρου και Τενέδου.

1926 ο Γεώργιος Κονδύλης ανέτρεψε τον Θεόδωρο Πάγκαλο, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την πρωθυπουργία. Ο Πάγκαλος συνελήφθη και φυλακίστηκε στην Κρήτη στο φρούριο Ιτζεδίν μέχρι την 10η Ιουλίου του 1928. Την ίδια μέρα, πέθανε ο μεγάλος εραστής του κινηματογράφου, Ροδόλφο Βαλεντίνο, σε ηλικία 31 ετών.

1998 πέθανε, σε ηλικία 64 ετών, ο γελοιογράφος Αντώνης Καλαμάρας.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 23/8
1946Ο Βρετανός ντράμερ Keith Moon (Keith John Moon 1946-1978) γεννήθηκε στο Wembley του Middlesex. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Who, από το 1964 έως και τον θάνατο του το 1978. Άρχισε να μαθαίνει τύμπανα σε ηλικία 14ων ετών δίπλα στον Carlo Littleκαι το πρώτο συγκρότημα που συμμετείχε ήταν οι The Beachcombers. Σε ηλικία 17 ετών ενσωματώθηκε με τους The Who αντικαθιστώντας τον Doug Sandom. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Jeff BeckEric ClaptonGeorge HarrisonYoko Ono κ.α. Είναι ο άνθρωπος που πρότεινε στον Jimmy Page να μην ονομάσει το νέο του συγκρότημα Mad Dog αλλά Led Zeppelin. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ντράμερ όλων των εποχών.
1951Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Jimi Jamison (Jimmy Wayne Jamison) γεννήθηκε στο Mississippi. Υπήρξε μέλος των Survivor από το 1984 έως και το 1989 και από το 2000 έως και το 2006. Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του είναι το "Burning Heart" από το soundtrack της ταινίας "Rocky IV".
1978Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Julian Casablancas (Julian Fernando Casablancas) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Strokes. Επιτυχίες του συγκροτήματος τα τραγούδια "Last Nite", "Hard to Explain", "Someday" κ.α. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "Phrazes for the Young".

Αθλητισμός 23/8
2000Ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ νικά με 2-1 τη Πολόνια Μπίτομ και προκρίνεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο ματς (9/8) στη Βαρσοβία είχε έρθει ισόπαλος 2-2.
2001Η ΑΕΚ στο Λουξεμβούργο νικά με 2-0 την Γκρεβενμάγιερ και προκρίνεται στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στο πρώτο ματς (9/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε νικήσει με 6-0.
2004Η Αθανασία Τσουμελέκα, 22 χρόνων, από την Πρέβεζα, κατακτά απρόσμενα το χρυσό με 1:29.12 στα 20.000 βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Είναι το πέμπτο χρυσό για την Ελλάδα στο στίβο στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ το απόγευμα η Χρυσοπηγή Δεβετζή με 15μ25 κατακτά το αργυρό στο τριπλούν

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *