Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Εγκαινιάστηκαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας (Σαν σήμερα 28/8)

1969: εγκαινιάστηκαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.


1989: ύστερα από απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, κάηκαν οι φάκελοι των πολιτικών φρονημάτων. Η καύση των φακέλων προκάλεσε έντονες συζητήσεις, με την αντιπολίτευση και άλλους παράγοντες να προβάλουν κατά του σχετικού μέτρου την άποψη ότι με αυτή χάνονταν οριστικά πολύτιμα -ίσως- ιστορικά στοιχεία και την κυβέρνηση Τζανεττάκη να ισχυρίζεται ότι με την καύση, που συνέπιπτε με την 40ή επέτειο της λήξης του εμφυλίου, επισφραγιζόταν οριστικά η εθνική συμφιλίωση.

1960: εκτελέστηκε η πρώτη Ελληνίδα που είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Πρόκειται για την Σταυρούλα Γκουβούση, ηλικίας 63 ετών, η οποία δολοφόνησε την έγκυο νύφη της, Μεταξία Γκουβούση, επειδή πίστευε ότι κυοφορούσε καρπό παράνομου έρωτα. Συνεργός στο έγκλημα ήταν ο 22χρονος γιος της και σύζυγος του θύματος Δημήτρης Γκουβούσης, ο οποίος εκτελέστηκε κι αυτός.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 28/8
1949 O Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός  Hugh Cornwell (Hugh Alan Cornwell) γεννήθηκε στο Tufnell Park του Βόρειου Λονδίνου. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Stranglers . Υπήρξε μέλος της μπάντας από το 1974 έως και το 1990 που αποχώρησε για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

1981 Ο Βρετανός μάνατζερ και παραγωγός Guy Stevens απεβίωσε σε ηλικία 38 ετών στο Λονδίνο από υπερβολική δόση συνταγογραφημένων φαρμάκων που είχε προμηθευτεί για να περιορίσει την εξάρτηση του από το αλκοόλ. Ήταν δημοφιλής για την παραγωγή του άλμπουμ των The Clash  " London Calling ". Είχε συνεργαστεί επίσης με καλλιτέχνες όπως Procol Harum και Mott the Hoople .

Αθλητισμός 28/8
1922Οι HΠA νικούν την Αγγλία 8-4 κατακτώντας το 1ο Walker Cup στο ερασιτεχνικό γκολφ
1949Ο 29χρονος Κώστας Γιαταγάνας του Εθνικού ΓΣ με 15μ09. γίνεται ο πρώτος Έλληνας σφαιροβόλος που σπάει το φράγμα των 15 μέτρων. Δύο χρόνια μετά, θα αναδειχθεί χρυσός στους Μεσογειακούς ενώ στην καριέρα του θα πάρει το ρεκόρ στα 14μ63 και θα το ανεβάσει στα 15μ58 βελτιώνοντάς το έξι φορές
1961Ο Α. J. Sylvester καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία με 60μ72 στις Βρυξέλλες. Την ίδια χρονιά, λίγο νωρίτερα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε το φράγμα των 60μ με 60μ56

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *