Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στην Έδεσσα

Στα χέρια της αστυνομίας κατέληξε την Τρίτη 4/8 57χρονος στην Έδεσσα, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του αντικείμενα αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Χαρακτηριστικά, ένα από τα χάλκινα νομίσματα φαίνεται να χρονολογείται στα τέλη 5ου-αρχές 4ου αιώνα π.Χ, στο οποίο εικονίζεται ένας ιππέας της αρχαίας Φαρσάλου. 

Όλη η ιστορία ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πέλλας έκαναν ένα τυπικό έλεγχο στο όχημα του δράστη και ανακάλυψαν ένα αρχαίο χρυσό νόμισμα. 

Εν συνεχεία, τρία χάλκινα νομίσματα, δύο δαχτυλίδια, τρία εξαρτήματα παραδοσιακής γυναικείας στολής και δύο πτυσσόμενα μαχαίρια 9 εκατοστών είναι τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Εδέσσης μετά από έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 57χρονου. 

Τα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την περαιτέρω ανάλυσή τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας 


Ρεπορτάζ: Σαμαρτζίδης Κ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *