Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Στη Γαλλία, το πρώτο εθνικό λαχείο (Σαν σήμερα 2/9)

1933 στη Γαλλία, κυκλοφόρησαν τα πρώτα γραμμάτια του εθνικού λαχείου.


1958 Η μάχη στο Λιόπετρι Αμμοχώστου, η φονικότερη από την έναρξη δράσης της ΕΟΚΑ για την απελευθέρωση της Κύπρου. Τέσσερις μαχητές της ΕΟΚΑ (Φώτης Πίττας, Ανδρέας Κάρυος, Ηλίας Παπακυριακού και Χρίστος Σαμάρας) πέφτουν ηρωικά, ενώ σκοτώνονται και τραυματίζονται αρκετοί βρετανοί στρατιώτες.

1939 μετά την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία κήρυξαν γενική επιστράτευση, ενώ προσπαθούσαν μέσω της διπλωματικής οδού να αποτρέψουν τα χειρότερα.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 2/9
1989Ο Ozzy Osbourne συλλαμβάνεται με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας κατά της συζύγου του, Sharon. Εκείνη την εποχή ο Ozzy αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα λόγω της εξάρτησης του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Η υπόθεση θα απορριφθεί από το δικαστήριο λόγω της άρνησης της Sharon να καταθέσει κατά του άντρα της. Το συμβάν θα σοκάρει τόσο πολύ τον Ozzy που θα αποφασίσει να εισέλθει αμέσως σε κλινική αποτοξίνωσης.
1995Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Michael Jackson με το τραγούδι "You Are Not Alone". Είναι το δεύτερο single από το ένατο στούντιο άλμπουμ του τραγουδιστή με τίτλο "HIStory: Past, Present and Future: Book I", το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο. Σαν single το τραγούδι κυκλοφόρησε τον Αύγουστο. Το "You Are Not Alone" είχε τεράστια εμπορική επιτυχία, μπαίνοντας στο βιβλίο Guinness ως το πρώτο τραγούδι στην τριανταεπτάχρονη ιστορία του Billboard που έκανε την είσοδο του κατευθείαν στην πρώτη θέση.
Αθλητισμός 2/9
1893Η Λίβερπουλ πετυχαίνει την πρώτη νίκη της στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Επικράτησε της Μίντλεσμπρο
1921Σχεδιάζεται η πρώτη φανέλα στο μπόουλινγκ
1938Ξεκινάει το 2ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Στάδιο Κολόμπ του Παρισιού
1960Οι Ρωσίδες Ταμάρα (Tamara) και η Ιρίνα Πρες (Irina Press) γίνονται οι πρώτες αδερφές που κερδίζουν ολυμπιακό μετάλλιο (Ρώμη 1960). Η Tamara κέρδισε το χρυσό και το αργυρό σε σφύρα και δίσκο αντίστοιχα, ενώ η Irina το χρυσό στα 80μ μετ’ εμποδίων

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *