Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Απονεμήθηκε το Βραβείο του Παγκόσμιου Θεάτρου στη Δώρα Στράτου (Σαν σήμερα 4/9)

1997 στην Ελλάδα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που καταργούσε την επετηρίδα.

1998 το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ για τη Ρουάντα καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για τη γενοκτονία του 1994 τον Ζαν Καμπάντα, πρώην πρωθυπουργό της Ρουάντα.

1999 στο Ανατολικό Τιμόρ, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής, το 78,5% των κατοίκων ετάχθη υπέρ, το 21,5% απάντησε πως προτιμά το καθεστώς ευρείας αυτονομίας υπό το ινδονησιακό καθεστώς και το 1,8% ήταν άκυρα ψηφοδέλτια. Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Χαμπίμπιε συνέστησε ψυχραιμία, ο επίσκοπος Κάρλος Μπέλο κάλεσε τους κατοίκους να αποδεχθούν το αποτέλεσμα υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής, ενώ η Τζακάρτα ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει τον αντιστασιακό ηγέτη Σανάνα Γκουσμάο και θα στείλει υπουργική αντιπροσωπεία προς αποφυγή περαιτέρω βίας. Οι ΗΠΑ και η Γαλλία χαιρέτισαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 4/9
1965: Το «Help!» των Beatles ανεβαίνει στο Νο 1 των Η.Π.Α.

1976: Το «Dancing Queen» των ABBA ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας για 6 εβδομάδες.

1982: Το «Eye Of The Tiger» των Survivor ανεβαίνει στο Νο 1 της Μεγάλης Βρετανίας.
Αθλητισμός 4/9
1990Ο Στιβ Μπρους (Steve Bruce) της Mάντεστερ Γιουνάιτεντ γίνεται ο πρώτος παίκτης στην Α’ Κατηγορία που αποβάλλεται με βάση το νέο κανόνα του “επαγγελματικού φάουλ” στον αγώνα εναντίον της Λούτον
2001Υπογράφεται η συγχώνευση των γιγάντων της πληροφορικής Hewlett Packard και Compaq Computer Corporation
2002Η Αργεντινή νικά τις ΗΠΑ 87-80 στον τελευταίο αγώνα της Β’ φάσης του Μουντομπάσκετ που διεξάγεται στην Ινδιανάπολη. Είναι η πρώτη ήττα των ΗΠΑ, που από το 1992 μετρούσαν 58 συνεχείς νίκες, με παίκτες του ΝΒΑ στη σύνθεσή τους

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *