Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

«Οι Ηλίθιοι» από τον Σύλλογο Θεάτρου, Τέχνης και Πολιτισμού «Όροφος» Σκύδρας

Εντυπωσιακή πρεμιέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Σκύδρας και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής πραγματοποίησε ο νεοσύστατος Σύλλογος Θεάτρου, Τέχνης και Πολιτισμού «Όροφος» Σκύδρας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 31/8/2015, στο Ανοιχτό Θέατρο Μαυροβουνίου, η Θεατρική Ομάδα «ΔΕΣτε τους», του προαναφερόμενου Συλλόγου, ανέβασε, με μεγάλη, ομολογουμένως, επιτυχία, το έργο του Νιλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι».

Η υπόθεση του έργου, σύμφωνα με το έντυπο που έχει εκδώσει ο Σύλλογος, έχει ως εξής: η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ. Ο δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωριό και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη Ζουμπρίτσκυ. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Λένυα και την κόρη τους Σοφία την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Θα παρατηρήσει όμως πάλι ότι και αυτή είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο αδαής όσο και οι υπόλοιποι. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική, αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια, και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει σε 24 ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα.



Συντελεστές της παράστασης ήταν:

Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία/Κουστούμια, Επιμέλεια Μουσικής: Ρένα Γρηγοριάδου.

Κείμενο Εισαγωγής: Δημήτρης Δουρβάνης. 

Φροντιστήριο: Θεατρική Ομάδα «ΔΕΣτε τους».

Βοηθοί Ομάδας: Ελένη Παπαδοπούλου, Φωτεινή Χαριστού. 

Επιμέλεια Ήχου: Στάθης Κυριακίδης.

Επιμέλεια Φωτισμού: Ειρήνη Παπαϊωάννου.

Σχεδιασμός Αφίσας Προγράμματος: Χριστίνα Ζυγούρη.

Μακιγιάζ: Νικόδημος Βασιλειάδης, Σοφία Χατζηκιοσέ, Μαρία Μάτη.

Κομμώσεις: Μαρία Καρτάλη.


Διανομή ρόλων:

Λέων: Δημήτρης Κωστάκης.

Σνέτσκυ: Χρήστος Πανοκώστας.

Δικαστής: Βούλα Αδαμίδου.

Δόκτωρ Ζουμπρίτσκυ: Κώστας Παπαδόπουλος.

Λένυα: Ελένη Πλούγαρη.

Γιέντσνα: Βούλα Ξυλουργίδου

Σλόβιτσνα: Νίκη Βέλκου.

Σλόβιτς; Φίλιππος Κερεγκιώτης.

Κατάρα: Νικόδημος Βασιλειάδης.

Σοφία: Ρένα Γρηγοριάδου.

Γκρέγκορ: Γιώργος Μηντιλάκης.

Γκαλίνα: Σούλα Κοκόζογλου.

Νατασέγκα: Σοφία Χατζηκιοσέ.

Ανούσκα: Σόνια Κανκαρέβσκι.




Με την ολοκλήρωση της παράστασης η σκηνοθέτιδα Ρένα Γρηγοριάδου, αφού ευχαρίστησε το κοινό, το Δήμο Σκύδρας, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές, προσκάλεσε στο βήμα τη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές και ηθοποιούς του έργου για τη καταπληκτική συνεργασία και ερμηνεία τους σ΄ένα απαιτητικό έργο. Δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος θα στηρίζει ανάλογες δραστηριότητές τους και ευχήθηκε δύναμη και υγεία για τη συνέχεια. 

Οι χορηγοί ήταν: Χρίστος Χατζηβασιλειάδης (Ενδύματα), Χρίστος Καμαράκης (Εμπόριο – Σιδηροκατασκευές), Ιωσήφ Νοβάκης (Ανακαινίσεις – Οικοδ. Κατασκευές), Αχιλλέας Σιδηρόπουλος (Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων),Event(Καφέ – Μπαρ), «Αριστείδης» Αρτοποιείο, Σουλτάνα Βρεττά (Είδη λαϊκής τέχνης), Παναγιώτης Κατσικάρης (Ζαχαροπλαστείο), Χάρης Μαυροσκάς (Κρέπες – Σάντουιτς), Χριστίνα Κουτρουμπέλη (Σούπερ Μάρκετ), Friends(Καφέ – Μπαρ), Αρχοντής Χιώτης (Οπτικά), Stones (Ροκ Μπαρ), Μιχάλης Τσακπίνης (Σχολή Οδηγών), «Ολόγραμμα» – βιβλιοπωλείο, ΠΕΛΛΑNEWS(Εφημερίδα), Ανέστης Κερεγκιώτης (Κρεοπωλείο), Μαρία Παπουτσίδου (Οπτικά), Δημήτρης Βελούδης (Φαρμακείο), Στέλλα Βέλκου (Γεωργικά Φάρμακα), Χαράλαμπος Στανίτσας (Αρτοποιείο), Σοφία Βενιαμίδου (Λογιστικό Γραφείο), Λάζαρος Τριανταφυλλίδης (Φαρμακείο), Γιώργος Σπυρίδης (Φωτογραφείο), Κώστας Κοκκινίδης (Καφέ – Μπουγάτσα), «Ο Παράδεισος» - Οίκος Τελετών, «Τα Πάντα» - Ψιλικά, Τσιγάρα, «Λεμονής» - Ταβέρνα, «Τυπογραφική» Λαυρέντης Κελεσίδης, Γρηγόρης Μιχαηλίδης (Καλλυντικά – Υποδήματα). «Πάτρα»- Είδη δώρων, μικροέπιπλα. 

Το επιστέγασμα της όμορφης, ψυχαγωγικής βραδιάς ήταν τα συχαρίκια, τ΄αγκαλιάσματα, τα φιλιά και οι φωτογραφίες ηθοποιών και θεατών. 



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *