Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Γεννήθηκε ο διάσημος Ιταλός τενόρος, Λουτσιάνο Παβαρότι (Σαν σήμερα 12/10)

1984 στη Βρετανία, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετήσει ο IRA σε ξενοδοχείο στο Μπράιτον, στο οποίο βρισκόταν η πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ για
να παρακολουθήσει ένα συνέδριο.

1945 μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το Συμμαχικό Συμβούλιο Ελέγχου διέταξε τη διάλυση του Κόμματος των Ναζί στη Γερμανία.

1910 σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 32 ετών, ο Τσαρλς Στιούαρτ Ρολς, πρωτοπόρος του αυτοκινήτου και της αεροπλοΐας. Μαζί με τον Φρέντερικ Χένρι Ρόις ίδρυσαν την αυτοκινητοβιομηχανία Ρολς-Ρόις. Ήταν ο πρώτος Βρετανός που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 12/10
1935 Ο Ιταλός τενόρος Luciano Pavarotti (1935-2007) γεννήθηκε στην Μόντενα της Ιταλίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα τον Απρίλιο του 1961, στο ρόλο του Rodolfo στην όπερα "La Bohème" στο Teatro Municipale στην πόλη Reggio Emilia της Βόρειας Ιταλίας. Τραγούδησε στα μεγαλύτερα θέατρα (opera house) του κόσμου όπως La Scala, Metropolitan Opera, Vienna State Opera, σημαντικά έργα όπως τα "La Bohème", "La Fille du Régiment", "Aida", "Tosca", "Madama Butterfly" κ.α. Έχει προσφέρει αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο, δίνοντας συναυλίες σε ολόκληρο τον πλανήτη για θέματα που αφορούσαν τους πρόσφυγες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλής τενόρους όλων των εποχών.

1948 Ο Βρετανός ρυθμικός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Rick Parfitt (Richard John Parfitt) γεννήθηκε στο Γουόκιν της Αγγλίας. Είναι μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Status Quo από το 1967. Έγραψε μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του γκρουπ, μεταξύ αυτών τα τραγούδια "Whatever You Want", "Again and Again" και "Rain".

Αθλητισμός 12/10
1492Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει την Αμερική. Πίστευε ότι βρήκε το δρόμο προς τις Ινδίες. Αποβιβάστηκε στην περιοχή που είναι το Σαν Σαλβαδόρ. Ποτέ δεν έμαθε τι ανακάλυψε.
1923Ο πρώτος διαγωνισμός πτώσης με αλεξίπτωτο γίνεται στο Mitchell Field στη Νέα Υόρκη

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *