Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Για πρώτη φορά Ελληνίδα γέννησε μετά από εξωμήτρια κύηση (Σαν σήμερα 26/10)

1944στην Αθήνα έφθασε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Άντονι Ίντεν, όπου είχε συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου.

1916γεννήθηκε ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας (1981 -1995), Φρανσουά Μιτεράν.

1996στο ανατολικό Ζαΐρ, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η πόλη Ουβίρα κατελήφθη από τους αντάρτες Τούτσι, που μάχονταν με τα κυβερνητικά στρατεύματα στο Μπουκάβου, ενώ ο ΟΗΕ προσπαθούσε να απομακρύνει τους ξένους και τα μέλη των οργανώσεων αρωγής από τις εμπόλεμες περιοχές.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 26/10
1911Ίσως η μεγαλύτερη Gospel τραγουδίστρια όλων των εποχών, η Mahalia Jackson (Mahala Jackson 1911-1972) γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ. Κέρδισε τα βραβεία Grammy, "Best Gospel or Other Religious Recording" το 1961 για το τραγούδι "Everytime I Feel the Spirit", "Lifetime Achievement" το 1972. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997.
1963Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Natalie Merchant (Natalie Anne Merchant) γεννήθηκε στο Jamestown της Νέας Υόρκης. Το 1981 ενσωματώθηκε με το συγκρότημα 10.000 Maniacs. Από το 1993 ακολουθεί σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Because the Night" (Patti Smith/Bruce Springsteen), "Carnival", "Wonder", "Kind & Generous", "Which Side Are You On?", κ.α.
1965Στο Buckingham Palace του Λονδίνου, η Βασίλισσα της Αγγλίας Elizabeth τιμάει τους The Beatles με το μετάλλιο Members of the British Empire. Λίγο αργότερα τα σκαθάρια θα ομολογήσουν πως πριν την τελετή κάπνιζαν marijuana στις τουαλέτες του παλατιού.




Αθλητισμός 26/10
1863Εκπρόσωποι από αρκετά ποδοσφαιρικά σωματεία του Λονδίνου συμμετέχουν στην πρώτη συνάντηση της Football Association, στην Ταβέρνα των Ελευθεροτεκτόνων στο Λονδίνο, με σκοπό την δημιουργία ενός κανονισμού ποδοσφαίρου. Συνολικά 6 συναντήσεις θα γίνουν μέχρι τις 8/12/1863 που θα παρουσιαστούν οι 14 Κανονισμοί του Ποδοσφαίρου. Παρότι ο όρος soccer πιστεύεται ότι προέρχεται από την σύντμηση δύο λέξεων: SOCial CERemony (κοινωνική εκδήλωση), ο όρος football φαίνεται να υιοθετήθηκε για να διαχωρίσει ότι το παιγνίδι παίζεται από πεζούς και όχι αναβάτες, όπως στο polo
1912Η Θεσσαλονίκη παραδίδεται στις 11 το βράδυ από τον Ταξίμ Πασά στον διάδοχο Κωνσταντίνο. Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν και τα στρατεύματα της Βουλγαρίας

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *