Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πρόσκληση ενδιαφέροντος ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για πρακτική άσκηση των σπουδαστών

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο πλαίσιο της σύνδεσης με την αγορά εργασίας θα δέχεται και θα καταγράφει αιτήματα και ενδιαφέρον από τοπικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε κλίμακας για τη διενέργεια Πρακτικής Άσκησης των Σπουδαστών μας.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να αποστέλλουν τα αιτήματά τους είτε εντύπως στην ταχυδρομική διεύθυνση (1o χλμ ΑΡΙΔΑΙΑΣ-ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ) είτε ηλεκτρονικά στο email της Γραμματείας του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ giekarid@sch.gr.

Όσον αφορά στο καθεστώς απασχόλησης του Πρακτικά Ασκούμενου στις επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα πρέπει να τονιστεί ότι οι σπουδαστές ασφαλίζονται από το ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ στη 12η ασφαλιστική κλάση (κατά εργατικού ατυχήματος) και ως εκ τούτου απασχολούνται νόμιμα χωρίς άλλη υποχρέωση από τον φορέα υποδοχής τους.

Η διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης είναι 6 μήνες με πλήρη απασχόληση (960 ώρες συνολικά) και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ακόμη και τμηματικά μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.

Ενάρξεις Πρακτικής Άσκησης μπορούν να γίνονται την 1η ή την 15η ημέρα του μήνα.

Η έγκριση της Πρακτικής Άσκησης γίνεται από τον Διευθυντή του ΙΕΚ που συντονίζει και εξασφαλίζει ότι το αντικείμενο απασχόλησης του ασκούμενου είναι συναφές με την ειδικότητα που φοιτά.

Παρακαλούμε τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν σπουδαστές με την παραπάνω διαδικασία να επικοινωνούν με τη Γραμματεία αναφέροντας το προφίλ της θέσης ασκουμένου ώστε το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ να προβεί σε επίσημη ανάρτηση τόσο στον ιστότοπό του http://iekaridaias.gr όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Ειδικότητες του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για Πρακτική Άσκηση Σπουδαστών


1. Φυσικοθεραπεία 

2. Φαρμακείο 

3. Μαγειρική Τέχνη – Chef 

4. Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου 

5. Security 

6. Αισθητικής 

7. Κομμωτική 

8. Αρτοποιοί-Ζαχαροπλάστες 

9. Τουριστικά – Υπηρεσίες Ορόφου 



Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία και ελπίζουμε ότι γίνεται εύκολα κατανοητό ότι από την διαδικασία Πρακτικής Άσκησης ωφελούνται τόσο οι επιχειρήσεις υποδοχής όσο και οι σπουδαστές που αποκτούν υψηλές πιθανότητες απορρόφησης μετά την εξοικείωση και την εμπειρία που αποκτούν.



Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ 

ΓΙΟΡΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *